Aptos krijgt 200 miljoen om een schaalbaar Blockchain Systeem te bouwen

Aptos, een nieuwe startup opgericht door enkele van Meta’s vroegere medewerkers die betrokken waren bij het Diem project, heeft aangekondigd dat het 200 miljoen Dollar heeft opgehaald voor zijn aanstaande doel om een schaalbaar blockchain systeem te maken. Bij de investering, uitgevoerd in een strategische financieringsronde, zijn enkele bekende VC namen betrokken, waaronder Tiger Global en Coinbase Ventures.

blockchain

Aptos stelt schaalbaarheidsoplossingen voor

Een groep ex-werknemers van Meta die aan Diem werkte, en het bedrijf in december verliet, wijdt zich nu aan de ontwikkeling van een eigen blockchain systeem met als doel dat het door miljoenen gebruikt gaat worden. De startup van de groep, Aptos, heeft aangekondigd dat het bedrijf $200 miljoen ophaalde in zijn eerste financieringsronde, die als “strategisch” werd gekwalificeerd. Het bedrijf steunde in deze financieringsronde verschillende VC bedrijven, waaronder Tiger Global, Katie Haun, Multicoin Capital, 3 Arrows Capital, FTX Ventures, en Coinbase Ventures, waarmee het op de unicorn status komt.

Aptos zal het geld gebruiken om een meer schaalbare blockchain te bouwen, waar gebruikers en bedrijven op kunnen vertrouwen zonder exorbitante vergoedingen te hoeven betalen. Hoewel sommige blockchains die nu al op de markt zijn beweren precies dit te doen, gelooft het Aptos team dat er op dit gebied nog ruimte voor verbetering is.

Het schaalbaarheidsprobleem

Schaalbaarheid is een van de belangrijkste problemen geweest die de huidige generatie blockchains probeert op te lossen om de technologie tot massale toepassing te brengen. Blockchains als Ethereum hebben te lijden gehad van een uittocht van gebruikers door de hoge kosten van vergoedingen, terwijl de blockchain op L2 (Layer 2) lagen vertrouwde om het overtollige verkeer op te vangen.

Andere blockchains zoals Solana en Avalanche hebben dit probleem aangepakt door verschillende oplossingen te introduceren. Deze twee ketens hebben echter te maken gehad met downtime van hun diensten door verschillende problemen.
Aptos’ voorstel wil deze systemen aanvullen met een andere blockchain, gebaseerd op een “Byzantine Fault Tolerance” protocol dat, volgens het team, getest is zonder enige problemen met downtime.