Betaalbare en zuinige infrarood verwarming

We durven als E Busisness News te stellen dat infrarood verwarming een laag energieverbruik hebben. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je eigen warmteverbruik en het gebruik van elektrische infrarood verwarming. Beide hebben een impact op de bedrijfskosten.

ls je de kachel altijd aan laat staan, of het nu gaat om infrarood verwarming of een cv-ketel, dan bespaar je uiteraard geen energie. Bovendien is er een significant verschil in kwaliteit tussen infraroodstralers. Hoogwaardige infrarood verwarming is energiezuinig en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Aan de achterkant verliezen ze bijvoorbeeld geen warmte. De brede uitdrukking “elektrische verwarming” omvat verschillende verwarmingsmethoden die niet kunnen en mogen worden vergeleken. De meest traditionele vorm van elektrische verwarming is natuurlijk nachtverwarming. Zelfs een eenvoudige luchtverwarmer van een bouwmarkt is een elektrische kachel.

Het wordt namelijk aangedreven door elektriciteit. Deze twee modellen zijn niet te vergelijken met de huidige en kosteneffectieve elektrische verwarming, zoals infrarood verwarming. Je huis elektrisch verwarmen met infrarood verwarming is een kostenbesparende optie. Dit tilt het imago van elektrische verwarming naar een geheel nieuw niveau.

infrarood-verwarming.nl infrarood verwarming

Infrarood verwarming kenmerken

De langgolvige infraroodstraal, ook wel de c-straal genoemd, wordt gebruikt door infraroodpanelen. Dit is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Warme röntgenstralen daarentegen hebben een gunstige invloed op ons lichaam. Het kalmeert ons en vermindert problemen zoals gewrichtsongemakken of stijve spieren.

Patiënten die lijden aan reumatoïde artritis hebben er ook aanzienlijk baat bij. Een infrarood verwarming heeft de volgende kenmerken: Er is geen luchtcirculatie. Hierdoor heb je geen last van zwevende stofdeeltjes in de ruimte en is en blijft de lucht schoon. Gelijkmatige verwarming door de hele ruimte. Geen condensatie op de muren of ramen. Omdat de muren warmer zijn dan de omringende lucht, is er geen schimmel in de muren. Optimaal binnenklimaat Goede luchtvochtigheid, geen droge lucht Comfortabele warmte bij lage temperaturen. Wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie, is er nauwelijks warmteverlies.

Betaalbare maar wel elektrisch verwarmen

Omdat infrarood verwarming en zonnepanelen geen CO2 uitstoten, zijn ze een milieuvriendelijker alternatief voor centrale verwarming. Een zelfvoorzienend zonne-energiesysteem is altijd goedkoper en milieuvriendelijker. Heb je geen zonnepanelen op je dak, wat niet gek is gezien het een investering voor de lange termijn is? Bovendien zijn zonnepanelen inmiddels in veel nieuwbouwwoningen standaard aanwezig.

Als u dit echter niet heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Gebruik altijd groene stroom opgewekt door zonnepanelenparken, windturbines of industriële restwarmte. Ook ben je op deze manier CO2-neutraal en milieubewust. Hierdoor bent u volledig zelfvoorzienend op het gebied van fossiele brandstoffen zoals aardgas. We moeten allemaal van het gaspedaal trappen. infrarood verwarming is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw geld. Gebruik daarom elektrische verwarming met infrarood verwarming. Combineer deze voor de warmwatervoorziening met een HR-warmtepompketel of elektrische boiler. Daarnaast ben je volledig elektrisch als je kookt op inductie.

Hoeveel kosten infraroodpanelen om te gebruiken?

Een infrarood verwarming werkt heel goed, het zet vrijwel de gehele ontvangen elektriciteit om in warmte. Vermenigvuldig de jaarlijkse warmtebehoefte met de huidige elektriciteitsprijs om het stroomverbruik te berekenen. Hieronder vind je een voorbeeld berekening.

We willen erachter komen hoeveel stroom een energiezuinige woning verbruikt. Het huis ie 60 m2 groot. We maken gebruik van vijf infraroodpanelen met elk een vermogen van 600 watt. De jaarlijkse warmtebehoefte van een duurzame woning is maximaal 70 kilowattuur (kWh) per m2. De jaarlijkse vraag in ons scenario is 4.200 kWh. De jaarlijkse stookkosten bedragen 1.225 euro op basis van een elektriciteitsprijs van 29,16 eurocent per kWh. Samengevat: 60 m2 woonoppervlak 70 kWh/m2 specifieke verwarmingsbehoefte 200 kWh jaarlijkse verwarmingsbehoefte 0,2916 €/kWh gemiddelde elektriciteitsprijs De jaarlijkse stookkosten bedragen 1.225 euro.

Elektriciteit is duurder dan fossiele brandstoffen zoals gas of olie. Het is echter niet van lange duur. Als u infraroodpanelen op de juiste manier beheert en beschikt over de juiste stroompanelen, kunt u bovendien geld besparen op elektriciteit. Je blijft branden als je IR-panelen koopt met onvoldoende wattage voor de ruimte die ze nodig hebben om te verwarmen. Dan bespaar je niets. Daarom is het van cruciaal belang om een warmteberekening uit te voeren. Je kan hiervoor terecht bij Energiezuinig Verwarmen. Door de thermostaat correct in te stellen, kun je geld besparen op energie.

Bij een temperatuurdaling van 1 graad Celsius scheelt dit al zo’n 6% per jaar. Het elektriciteitsverbruik is lager in nieuwbouw met een hoge isolatiewaarde dan in minder goed geïsoleerde woningen. Laat dus niet zomaar alle infrarood verwarming aanstaan. Dit is niet goedkoop. Met een ingebouwde thermostaat of een slimme thermostaat regel je moeiteloos de temperatuur zing een app op je smartphone. U kunt uw verbruik beperken, of u nu thuis of onderweg bent. Investeren in infrarood verwarming is onbetwistbaar kosteneffectief. Als alleen de verminderde investeringskosten worden beschouwd. In vergelijking met dure gas- of olieverwarmingssystemen is er direct een eenmalige besparing van 8.000 tot 10.000 euro te realiseren. Een infrarood verwarmingsinstallatie vereist geen ingewikkelde leidingen, schoorstenen of onderhoud. Verder heeft een infrarood verwarming een levensduur van 20 tot 30 jaar, en mogelijk zelfs langer. Gedurende deze hele periode bespaart u jaarlijks duizenden euro’s op tal van kostencategorieën.

Voordelen van goedkope infraroodpanelen

Het gebruik van infrarood verwarming heeft tal van voordelen. Ze zorgen niet alleen voor een heerlijke warmte, maar zijn ook nog eens voordelig in gebruik en je brengt een gezonde warmte in huis. U kunt uw huis vochtig houden door overal infrarood verwarming te gebruiken. Dit is goed voor je gezondheid. Je hebt bijvoorbeeld geen droge ogen, vochtarme huid of gesprongen lippen meer. Omdat een infrarood stralingspaneel de voorwerpen en mensen in de kamer verwarmt in plaats van de lucht, is er geen warme luchtcirculatie door de ruimte.

Dit heeft als voordeel dat alle stofdeeltjes en micro-organismen uit je huis worden verwijderd. Dit is vooral gunstig voor astmapatiënten en personen met bronchiale problemen. Warme infraroodstralen hebben ook een kalmerend en herstellend effect op ons lichaam. In een notendop zijn de voordelen van infraroodverwarming de volgende: Goedkoop in aanschaf. Lager energieverbruik per kWh. Neemt weinig ruimte in beslag. De panelen zijn slechts 1,8 tot 3 cm dik. Dit zorgt voor esthetische integratie.

Er zijn geen dure onderhoudskosten. Milieuvriendelijk door groene stroom of zonnepanelen. Objecten en muren blijven droog en geven warmte af. • Infraroodwarmte is gunstig voor mens en dier. Het heeft zelfs het effect dat het de groei van uw planten versnelt. • Installatie is eenvoudig en snel. • Uitgebreide selectie van geweldige ontwerpen. • Snelle opwarmtijd; het ir-paneel is binnen 8 tot 15 minuten klaar voor gebruik. • Een slimme thermostaat die te bedienen is via de smart home app. infrarood verwarming is van de toekomst. Infrarood verwarming is energiezuinig, produceren een goede warmte en gaan lang mee.

infrarood verwarming is naar mening van E Business News niet alleen de de toekomst, want iedereen moet nu al overstappen op elektrisch verwarmen. De bron van dit artikel is het bedrijf Infrarood verwarming in Nederland. infrarood verwarming heeft een ruim aanbod en de medewerkers zijn enorm vakkundig. E Business News is voorstander van het verduurzamen in de wereld.