Creatief Rotterdam

Rotterdam’s Skatepark Westblaak ligt in het centrum van de stad, omringd door wolkenkrabbers en appartementsgebouwen. Halfpipes, ramps en andere vreemd uitziende aluminium items op de achtergrond van deze visueel aantrekkelijke skatebaan dragen bij aan het algehele effect. Op heldere dagen verzamelen mensen zich op de stoelen langs de zijkant van het podium om naar de artiesten te kijken. Honderden kinderen uit de hele stad komen elke dag naar het Rotterdamse skatepark om te pronken met hun beste kunstjes op skates, rolschaatsen, skateboards en BMX-fietsen.

Evenementen en lessen met schaatsen

In Skatepark Westblaak vinden jaarlijks verschillende kampioenschappen en evenementen plaats voor skate- en skateboardliefhebbers. Tijdens de zomermaanden is er een vol activiteitenprogramma. Bespreek uw interesse om een ​​les of les bij te wonen met de parkbeheerder en informeer naar de verschillende alternatieven die voor u beschikbaar zijn. Als je wilt leren skaten of skateboarden, kun je ook een bezoek brengen aan het Rotterdamse skatepark.

De Unie

De Unie, die eruitziet als een groot abstract schilderij gepropt tussen twee historische 19e-eeuwse gebouwen, is een van de spannendste architectuurwerken van Nederland. Zijn De Stijl-kleuren laten hem van een afstand opvallen, en zijn excentriciteit maakt het onmogelijk om niet te stoppen en te glimlachen.

Creatief Rotterdam

Een echte vertegenwoordiger van de beweging “De Stijl”

Rode, blauwe en witte stalen sieren de buitenkant van de structuur, die kenmerkende verticale en horizontale lijnen heeft die doen denken aan de werken van Mondriaan. Met de composities van Mondriaan en de legendarische stoel van Gerrit Rietveld wordt De Unie naast hen beschouwd als een van de belangrijkste iconen van de De Stijl-beweging.

Gebouwd, gesloopt en herbouwd

Een tijdelijke structuur, De Unie, moest een leemte tussen twee andere systemen ‘opvullen’. Het is ontworpen door de Nederlandse architect Jacobus Johannes Pieter Oud (JJP Oud), een belangrijk lid van de De Stijl-beweging, en voltooid in 1925. In de Tweede Wereldoorlog stond het aan de Coolsingel, maar werd verwoest tijdens het bombardement op Rotterdam. De Unie is momenteel gevestigd aan de Mauritsweg, waar voorheen de gevel van het gebouw stond, die door architect Carel Weeber is gereconstrueerd en nagebouwd.

Kijk eens binnen in een Kubuswoning

Het Show Cube Museum (Kijk-Kubus) werd opgericht omdat nieuwsgierige omstanders de huurders van het Kubushuis ergerden. Dankzij de inzet van één ondernemende eigenaar kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de volledig gemeubileerde Kubuswoning. Enkele van de dagelijkse problemen die bewoners ervaren, zoals het kopen en monteren van meubels voor een structuur zonder rechte muren, worden ook belicht in de film.

Personal Architecture BNA, gevestigd in Rotterdam, heeft in 2009 een van de grotere kubussen gerenoveerd voor een van de grootste hostelbedrijven van Nederland. Om te ervaren hoe het is om in een Kubuswoning te wonen en te genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de omgeving

Maak een ritje met de Snerttram

In Rotterdam wordt de Snerttram beschouwd als een van de meest elegante attracties van de stad. Geniet in een heerlijke Hollandse setting van de lekkerste Hollandse erwtensoep terwijl je geniet van het beste wat Rotterdam te bieden heeft. Geniet ervan door een kaartje te kopen.

Ga op reis in een tram die door een bakje Erwtensoep lijkt te zijn gegaan. (Hollandse erwtensoep). Een kom heerlijke Snert begeleidt je op je reis door de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad (een ander woord voor erwtensoep). U ziet enkele van de meest spectaculaire hightech-constructies, waaronder de Kuip, het thuisstadion van het Feyenoord-voetbalteam, en u passeert tijdens uw reis de modieuze wijk Kralingen en de historische wijk Delfshaven.

Informatie consumeren en absorberen.

Een accordeonist zorgt voor muzikaal entertainment, terwijl het interieur van de tram is ontworpen om eruit te zien als een warm Nederlands appartement, compleet met felle lichten, planten, kleine gordijnen en andere decoratieve elementen. Naast de heerlijke Erwtensoep geserveerd door de crew is het mogelijk om drankjes te bestellen. Zelfs echte Rotterdammers zullen schrikken van enkele lokale feiten die je leert terwijl je in je comfortabele stoel zit.

Bron: Taxi Rotterdam Bestellen