De Belgische Ardennen

Voor sommige mooie plaatsen hoef je niet ver, de Belgische Ardennen zijn hier een mooi voorbeeld van. De Belgische Ardennen liggen verspreid over het zuidoosten van België, Noord-Luxemburg en Frankrijk. Het grootste deel bevindt zich in de Belgische provincie Wallonië. De Ardennen zijn een populaire vakantiebestemming, zowel voor de mensen die genieten van de rust als voor de mensen die de Ardennen uitkiezen voor de activiteiten. In dit artikel lees je van alles over de Belgische Ardennen en wat je er zoal kunt doen.

ArdennenNatuur

De Ardennen staan bekend om de natuur. Het gebied is dicht bebost en bevat dan ook verschillende wouden zoals het Woud van Chimney of het Woud van Anlier. Door deze dichte bebossing en vele wouden maken de Ardennen een goede plaats voor wilde dieren om in te leven. Zo vind je onder andere everzwijnen, herten, roofvogels en worden er regelmatig wolven gespot in Luxemburg. De Ardennen kent prachtige wandelroutes verdeeld over heel het gebied, voor elk niveau. Een bekende route langs allerlei watervalletjes en bruggetjes is de wandeling door Vallee De La Hoëgne. Niet de meest uitdagende route, wel een van de mooiste wandelroutes doorheen de Ardennen.

Tijd voor actie

In de Ardennen kun je ontzettend veel beleven, naast wandelen langs de prachtige wandelroutes kun je hier ook mountainbiken of hardlopen, of wat dacht je van de bergen af op een step of quad rijden doorheen het bos? Ook kun je kajakken of kanoën door de vele rivieren die doorheen de Ardennen lopen. Een aantal hiervan zijn de Lesse, de Ourthe of de Warche. Hiernaast zijn er nog een aantal klimparken die zowel geschikt zijn voor jong en oud.

Bezienswaardigheden

Naast natuur bevatten de Ardennen ook steden met op hun beurt weer bijzondere bezienswaardigheden. In dit artikel worden er een aantal beschreven, maar weet dat de lijst veel en veel langer is. La Rouche-en-Ardenne heeft een charmant stadscentrum met hierin een middeleeuws kasteel. Dit kasteel geeft je de kans uitzicht te hebben over het stadje wanneer je de bewakingstorens beklimt. De Burcht van Reinhardstein in Ovivat is ook het bezoeken waard. Deze Burcht is de hoogste van België en geeft je een kijkje terug in de tijd, je kunt er onder andere wapenuitrustingen en wachterszalen bekijken. Naast kastelen en burchten, kan je in de Ardennen ook de grotten van Han vinden. Deze grotten laten je ogen uitkijken en behoren tot de grootste en meest bijzondere van Europa. De grotten zijn zowel te voet als via een bootje te bewonderen.

 
Accommodatie 

De Ardennen zijn een toeristische plaats, qua verblijf biedt het dan ook vele opties. De Ardennen bevat vele campings waar je zowel je eigen tent kunt opzetten als verblijven in een tent of huisje behorend bij de camping. Ook kent het gebied een aantal vakantieparken. Hiernaast bevatten de steden liggend in de Ardennen hotels of B&B’s of kun je via Airbnb een overnachting boeken. De opties om een bijzondere overnachting te boeken zijn er ook, zo kun je onder andere in een boomhut, huifkar of in een oud treinstation overnachten. De Belgische Ardennen zijn een prachtige plek om zowel tot rust te komen als actie te ondernemen. Wanneer boek je?