Design spiegel met infrarood verwarming

Een spiegel met verwarming is een fantastische techniek die veel in badkamers terug te vinden is. Bij deze techniek wordt gebruikt gemaakt van warmtestraling in de vorm van infrarood. Dit uitgekiende spiegel verwarming systeem is naast de badkamer ook zeer aantrekkelijk in andere delen van het huis. Wat dacht je van een design spiegel verwarming aan de woonkamer wand? Of aan de muur van de ontvangsthal. Er komt geen ijzige tocht meer uit de hal en je wordt warm begroet als je thuis komt. De infrarood spiegel met verwarming is verkrijgbaar met of zonder frame.

 

Een strak design aan de wand. Het spiegeloppervlak is licht verchroomd, waardoor een mooie reflectie ontstaat. Je kan er ook nog zuinige LED-verlichting aan toevoegen. Eén toestel dat zowel voor verwarming als voor verlichting zorgt. Profiteer direct van de aangename en gezonde infraroodwarmte. De infrarood verwarming werkt heel duurzaam, waarbij op een efficiënte manier de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Je geniet niet alleen van heerlijke warmte, maar ook van energiezuinige warmte. De spiegel met verwarming werkt op elektriciteit en is eenvoudig aan te installeren.

Badkamer spiegel met verwarming

In de badkamer is een spiegel met verwarming eigenlijk een must. Een spiegel verwarmer is door zijn slanke vorm van 2 cm eenvoudig te installeren in de badkamer. Het paneel kan op de plaats van de bestaande spiegel worden opgehangen. Je kan de spiegelverwarming zowel horizontaal of verticaal monteren. Een spiegel infrarood paneel is verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, zodat er altijd een model is dat geschikt is voor jouw badkamer. Het spiegeloppervlak van het verwarmingspaneel is enigszins verchroomd wat een mooi effect geeft. Het oppervlak is gemaakt van gehard veiligheidsglas. Een groot voordeel van een badkamer spiegel met verwarming is dat deze na het douchen niet beslaat. De damp van een warme douche of bad beslaat normaal gesproken de spiegels in de badkamer. Maar met een infrarood spiegel-verwarming heb je hier geen last meer van. Doordat het spiegeloppervlak warmer is heb je geen last meer van een beslagen spiegels in de badkamer. Zodra je onder de douche vandaan komt, kan je gelijk jezelf bewonderen, zonder eerst de spiegel droog te maken. Alleen daarvoor is een badkamer spiegel met verwarming ideaal, nog naast het feit dat de warmte zeer comfortabel en gezond is.

Geen schimmels meer met spiegelverwarming

Schimmel groeit gemakkelijk in de badkamer, omdat het een natte omgeving is. In een droge omgeving kunnen schimmels zich langzaam of helemaal niet ontwikkelen. Schimmels gedijen goed in omgevingen met een luchtvochtigheid van meer dan 60%. Met een infrarood spiegelverwarming in de badkamer bereik je de ideale luchtvochtigheidsbalans van 40 tot 60 procent. Infraroodpanelen verwarmen de objecten in de ruimte direct. Dit verschilt van hoe een convectie verwarming werkt, welke de lucht verwarmt en door de ruimte laat circuleren. Infraroodstralen verwarmen de muren, vloer en badkamermeubels, die de warmte vasthouden en terugkaatsen in de ruimte. De muren blijven warm en droog, waardoor schimmel vorming in de badkamer wordt voorkomen. Naast dat de schimmel vlekken op de muren vies en niet moois staan, zijn ze ook schadelijk voor onze gezondheid. Schimmelsporen verergeren allergische reacties en beschadigen onze luchtwegen. Eén van de meest voorkomende klachten is kortademigheid en hoesten.

Droge handdoeken en een spiegel paneel

Met infrarood verwarming kan je alle kanten op in de badkamer. Naast een spiegel paneel die slechts 2 cm dik is, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een handdoekdroger. Dit is een twee in één toestel, namelijk een infrarood paneel met handdoekdroger. Altijd een warme badkamer en droge handdoeken die ook nog eens heerlijk warm voelen. In de badkamer komen we regelmatig een spiegel met verwarming en een infrarood handdoekdroger tegen. Het dual-zone infraroodpaneel is opgedeeld in twee zones. Het bovenste gedeelte is de verwarmingszone, waarbij de temperatuur de 120 graden Celsius bereikt. Het onderste gedeelte is voorzien van een handdoekdroogfunctie. Op dit gedeelte kan je 2 of 3 handdoek beugels plaatsen. Dit kan vooraf, maar ook later worden gedaan. Dit komt doordat aan de achterzijde van het paneel al vier gaten zijn voorbereid, waar je de handdoek beugels aan kan bevestigen. Je hebt keuze uit rvs of verchroomde beugels in diverse modellen. De maximale temperatuur in de ruimte waar de handdoeken hangen is 70 graden Celsius. Een handig infrarood spiegelpaneel met handdoekbeugels past bij iedere badkamerstijl. Je kan namelijk zelf de kleur van het oppervlak kiezen. Van zwart tot wit en rood tot blauw. Het is zelfs mogelijk om een mooie foto erop af te drukken.

Veilige verwarming voor kleine badkamer

Vanwege het slanke model zijn infrarood panelen zeer geschikt om toe te passen in kleine ruimtes. Heb je niet veel ruimte in de badkamer? Dan kan je ook kiezen voor een plafond verwarming. Voordeel van een plafondverwarming is dat deze gelijk de vloer ook heerlijk warm maakt. Doordat de stralen van boven komen en de vloer raken, warmt deze aangenaam op. Net als een vloerverwarming, die je met een plafond paneel niet meer nodig hebt. Sluit gelijk een mooie led-verlichting om het warmtepaneel aan en je profiteert van energiezuinige warmte en licht. Je hebt hiervoor maar 1 aansluitpunt nodig, heel handig. Alle badkamer infraroodpanelen zijn overigens spatwaterdicht dankzij de IP44 klasse. Dit betekent dat je ze veilig in een vochtige ruimte kan gebruiken. Verwarm je badkamer met infrarood en geniet van alle voordelen. Combineer de spiegel met verwarming met een plafondverwarming met verlichting of een handdoekdroger. Altijd een warmte badkamer, geen beslagen spiegel meer na het douchen en droge handdoeken.

Bron: Infrarood Verwarming