Duurzaam Tuinieren

In veel gevallen willen tuinders iets absoluut opmerkelijks bereiken. Tuinieren kan voor sommige mensen een fulltime baan worden. Het opknappen van de huidige ruimte, zoals het vervangen van een weinig inspirerend gras door iets dat veel milieuvriendelijker en mooier is, zoals bijvoorbeeld een bostuin, staat misschien op hun verlanglijstje. Het vergroten van hun zelfvoorziening en het verbouwen van meer van hun eigen voedsel kan op hun lijst met doelen staan.

Tuinders met een droom hebben veel gemeen, ook al zijn de alternatieven praktisch oneindig. Ze hebben veel goede ideeën, maar ze hebben geen stappen ondernomen om ze te realiseren. Vanwege de snelle en geldgedreven samenleving van vandaag, kan het moeilijk zijn om tijd te maken voor de dingen waar we echt om geven. Maar in 2022 is het tijd om jouw tuinproject in de spotlight te zetten.

Er is geen beter moment om actie te ondernemen voor een droomproject dan nu. Het is onwaarschijnlijk dat u uw verheven doelen in een enkele grenzeloze uitbarsting van energie zult bereiken, maar door uw problemen en mogelijkheden de tijd en aandacht te geven die ze nodig hebben en door langzaam en gestaag te bewegen, stap voor stap, kunt u dat wel.

Organiseer uw project door een plan en een tekening te maken
Tuiniers helpen hun dromen en doelen te vertalen in werkbare ideeën en ontwerpen is een van mijn vele verantwoordelijkheden als permacultuurontwerper. Met behulp van door ons team ontwikkelde en uitgevoerde visuele conceptplannen kunnen tuingerelateerde ambities tot leven worden gewekt.

Zelfs als je geen specifieke interesse hebt in permacultuurontwerp, kan een beter begrip van het proces je een raamwerk geven om je eigen duurzame tuinontwerpplan op te stellen.

Ongeacht of u een permacultuurontwerper inhuurt of het zelf doet, u zult uw concepten moeten verduidelijken en een plan moeten opstellen voor uw toekomstige werk.

Analyseren van iemands sterke en zwakke punten, evenals kansen en bedreigingen
Een gedetailleerde situatieanalyse kan essentieel zijn als je je dit jaar echt op je passieproject wilt concentreren, en het kan je helpen enkele typische fouten in het proces te voorkomen.

Kijk bijvoorbeeld naar de positieve en negatieve aspecten van een situatie om te zien wat deze vooruit kan stuwen of ervoor kan zorgen dat deze helemaal niet verder gaat. Om uw project beter te begrijpen, moet u rekening houden met zowel de tuin als uw persoonlijke omstandigheden in verband daarmee.

Deze vorm van analyse kan heel nuttig zijn bij het identificeren van de meest urgente problemen die moeten worden aangepakt om ervoor te zorgen dat uw doelstellingen worden bereikt.

Tijdgebrek is vaak een grote uitdaging voor grote tuinondernemingen. De volgende stap is dus om na te denken over hoe je je dagelijkse routine kunt veranderen om meer tijd te maken voor de bezigheden die je echt opwinden.

We moeten allemaal meer tijd maken voor de dingen die we leuk vinden en waar we dankbaar voor zijn in ons leven. Zelfs als we niet betaald krijgen of ergens geld mee verdienen, betekent dat niet dat we het niet met respect en aandacht moeten behandelen.

Om ervoor te zorgen dat onze passieprojecten, wat ze ook mogen zijn, meer zijn dan alleen maar dromen, plannen maken, ontwerpen en analyseren van onze omstandigheden met een helder brein is een cruciale stap. Om te beginnen hebben we een solide basis waarop we onze ambities kunnen bouwen.