Een massagepistool correct gebruiken

Om het meeste uit een massagepistool te halen, moet je wat onderzoek doen voordat je er een koopt.

Voor het geval je nog nooit van een massagepistool hebt gehoord: het zijn draagbare gadgets die eruitzien en aanvoelen als een elektrische boormachine. Ze zijn volkomen veilig in gebruik en bieden een zachte weefselmassage die zo sterk of zo delicaat kan zijn als u wilt.

Naast het verbreken van verklevingen en het stimuleren van de bloedstroom, helpt de pulserende beweging bij het verwijderen van melkzuur dat is opgebouwd tijdens het sporten.

Een massagepistool wordt normaal gesproken geleverd met een selectie vervangbare massagekoppen die zijn afgestemd op verschillende spiergebieden wanneer u er een aanschaft. De motor in het handvat zorgt ervoor dat ze op en neer gaan als ze aan één kant worden gedraaid of in een stopcontact worden geduwd.

Massagepistolen voor thuisgebruik worden gevoed door een oplaadbare batterij die één tot twee uur meegaat. Een kleine, lichtgewicht tas is ideaal om mee te nemen naar de sportschool, de sportclub en het kantoor, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

renpho-r3-mini-massage-gun

Veiligheid eerst!

Allereerst een herinnering over veiligheid. Massagepistolen mogen uitsluitend op spieren worden gebruikt, niet op botten of gewrichten. Een spier die een beetje gekneusd is na een intensieve training is prima, maar probeer hem niet te gebruiken om een ​​blessure te behandelen. Breng het niet aan op een huid die al beschadigd is.

Vermijd blauwe plekken door het massagepistool niet langer dan een paar seconden per keer te gebruiken en stop onmiddellijk als het onaangenaam wordt. Het mag nooit pijnlijk zijn om de gadget te gebruiken, en je hoeft niet de hoogste niveaus te gebruiken als je er niet door overweldigd wilt worden.

In het geval dat u lijdt aan een medische aandoening zoals artritis, osteoporose of fibromyalgie, dient u uw arts te raadplegen voordat u enige vorm van lichamelijke activiteit onderneemt.