Elektrische verwarming en zonnepanelen

Als we nu elektriciteit kunnen produceren uit hernieuwbare bronnen. We gebruiken infrarood verwarming om deze energie zo winstgevend mogelijk om te zetten in warmte. Hebben mensen verschillende meningen over verwarmen met elektriciteit? Begrijpen we eigenlijk wel wat infrarood verwarming is?

Komen we niet te snel met een negatief eindoordeel? Elektrische verwarming op basis van zonnepanelen is een haalbare oplossing en een alternatief voor gasloos verwarmen. Gebruik daarbij de infrarood verwarming als hoofdverwarming, omdat deze energiezuinig is. 

De verschillende soorten elektrische verwarming

Het woord “elektrische verwarming” omvat een breed scala aan kachels. Deze vele vormen zijn niet met elkaar te vergelijken. De meest bekende elektrische verwarmingsmethode is natuurlijk nachtverwarming. De meest simpele luchtverwarmer die verkrijgbaar is in een bouwmarkt is ook een elektrische kachel.

Ze worden allemaal aangedreven door elektriciteit. Deze vormen van elektrische verwarming zijn niet te vergelijken met de huidige en milieuvriendelijke verwarmingsmethoden zoals infraroodpanelen en warmtepompen. Er zijn talloze soorten volledig elektrische verwarming, waaronder:  Elektrische radiatoren, die verder worden onderverdeeld in elektrische convectoren en accu’s, ook wel energiebesparende kachels genoemd.

Ketel voor centrale verwarming  Vloerverwarming  Bijverwarming  Warmtepomp Infraroodstraler We gaan dieper in op infrarood verwarming . Wat is een infrarood verwarmingssysteem, wat is infraroodstraling, wat zijn de vele soorten infraroodpanelen en wat zijn de voordelen? Natuurlijk is er ook de vraag hoe je infraroodverwarming combineert met zonnepanelen.

Elektrische verwarming en zonnepanelen middels infrarood verwarming

Elektrische infrarood verwarming

Bij het bespreken van elektrische verwarming zijn de belangrijkste punten die in overweging worden genomen de verbruikskosten en het bijbehorende stroomverbruik. Bij verwarming met infrarood panelen is het verbruik per kWh laag. Infrarood verwarming verbruikt relatief weinig energie. Infrarood verwarming verwarmt de objecten en mensen in de ruimte in plaats van de lucht. Dit is een andere manier van verwarmen die energie bespaart.

Door de verwarming van de vloer en de wanden stijgt de kamertemperatuur nog meer. Hiermee stel je de temperatuur van de heater twee tot drie graden in. Dit betekent dat een convectiekachel ingesteld op 20 graden Celsius dezelfde warmte geeft als een convectiekachel ingesteld op 23 graden. Infrarood verwarming zendt onschadelijke infraroodfotonen uit. Ze verwarmen de objecten in de kamer direct, zoals de meubels, het bed, de vloer en de muren.

En natuurlijk ook de mensen in de ruimte. Het maakt niet uit in welke kamer jij je bevindt; infrarood verwarming kan in vrijwel elke ruimte worden toegepast. Je hebt alleen een vrije muur of plafond nodig in de buurt van een stopcontact. De infraroodstralen weerkaatsen dan op alles, waardoor je de warmte van alle kanten voelt. Een infraroodstraal heeft een bereik van drie meter. Het voelt wat kouder aan als je buiten bereik zit of staat.

Een infrarood verwarming verwarmt alleen de gebieden die dit nodig hebben. Hierdoor bespaart u geld op de elektriciteitsrekening. De kamers die u niet gebruikt, hebben geen verwarming nodig. De ir-panelen zijn hier uitgeschakeld. Een voordeel van het gebruik van infraroodverwarming is dat de panelen snel opwarmen. Ze zijn mooi warm in 5 tot 12 minuten, afhankelijk van het model en vermogen.

Infrarood verwarming op zonne-energie

Infraroodverwarming in combinatie met zonnepanelen is een milieuvriendelijker alternatief voor elektrische verwarming. Hierdoor stoot u geen CO2 meer uit en bent u niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat u in de winter niet genoeg elektriciteit opwekt met uw zonnepanelen op uw dak. Zorg er dan voor dat u groene stroom inkoopt die wordt opgewekt door windturbines of zonneparken.

Op koele zomerdagen zijn infraroodpanelen ideaal voor directe verwarming in ruimtes met een hogere verwarmingsbehoefte. Denk aan de badkamers, slaapkamers en woonruimtes. Ook als je het ’s avonds net iets te koud hebt, kan een infraroodstraler een zone in huis razendsnel verwarmen. Wanneer je het infrarood paneel aanzet, voel je direct de warmte. Een infrarood verwarmingssysteem is perfect in staat om in goed geïsoleerde woningen een heel huis te verwarmen.

In de winter houdt een goed geïsoleerd huis een temperatuur van 16 graden Celsius aan. Een IR heater heeft heel weinig energie nodig om de temperatuur tot 20 graden te verhogen. Dit bespaart je geld op het stroomverbruik. Infrarood verwarming is ideaal voor een volledig elektrisch huis. Voor warm water kan je gebruik maken van een elektrische boiler. Vraag meer informatie aan bij Energiezuinig Verwarmen. 

Wat is infraroodstraling precies?

In werkelijkheid is infraroodstraling niets bijzonders. De zonnestralen die op de aarde schijnen, bestaan voor 40% uit infrarood. Infraroodstraling wordt ook uitgezonden door objecten, dieren en mensen. Infraroodstraling, uit Anderzijds is het onzichtbaar voor het menselijk oog, maar detecteerbaar op de huid omdat het warmte afgeeft. Infrarood is een type optische straling dat wordt geclassificeerd als ultraviolet, zichtbaar licht en infrarood. UV- en infraroodstraling zijn onzichtbaar voor het blote oog.

Infraroodstraling wordt ingedeeld in drie soorten: A, B en C. 1) Ir-A is een type kortegolf infrarood. Deze korte golf wordt veelvuldig toegepast in wellness faciliteiten en in medicinale toepassingen. Bij langdurige blootstelling kan dit type straling gevaarlijk zijn voor mensen. De stralen kunnen tot 5 mm in de huid doordringen. 2) Ir-B staat voor infrarood middengolf. Deze worden veel gebruikt als terrasverwarmer of om objecten op afstand te verwarmen.

De stralen kunnen tot 2 millimeter in de huid doordringen. 3) Ir-C staat voor lange golf infrarood. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid en is een vorm van infraroodstraling die van nature voorkomt. Lange golf ir-C wordt gebruikt in moderne en hoogwaardige infraroodpanelen. De stralen maken contact met de huid, maar dringen niet diep door.

De verschillende infraroodpanelen

Het oppervlaktepaneel aan de voorkant van de infraroodstraler is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder: Paneel van natuursteen. Houdt de warmte langer vast en bereikt een hogere maximale temperatuur. Deze kan oplopen tot 190 graden Celsius. Vanwege de extreme temperaturen kunnen deze panelen alleen aan het plafond worden gemonteerd. Het vloerpaneel. Deze matten worden net als bij vloerverwarming onder uw vloer gelegd.

Ze kunnen ook onder de muurbekleding worden geplaatst. Een paneel van glas. Gemaakt van gehard veiligheidsglas, verkrijgbaar in 41 verschillende kleuren. Glas is verkrijgbaar in matte en glanzende afwerkingen. Foto paneel (beeldpaneel). Met een mooie print van bijvoorbeeld een familieportret of een kunstwerk van Picasso. Krijtbord verwarming. Deze is gemaakt van mat glas. Je schrijft erop met krijt en veegt het schoon met een vochtige handdoek, net als een echt schoolbord. Spiegelpaneel. Uitstekend geschikt voor de badkamer of kleedkamer. Handdoekdroger.

Met een handdoekdroger profiteer je altijd van warme en droge handdoeken. Bureaupaneel. Deze plaats je onder je bureau zodat je benen en voeten constant warm zijn. Een infrarood verwarming is ontzettend dun en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Er is altijd een extra muur om hem op te hangen. Zo niet, dan kan het IR-paneel aan het plafond worden gemonteerd. Het voordeel van plafondmontage is dat deze tegelijkertijd de vloer verwarmt. Voor warme voeten heb je geen vloerverwarming meer nodig.

Voordelen van het gebruik van infrarood verwarming

Elektrische infraroodstralers bieden tal van voordelen, zowel financieel als ecologisch. Onze huizen moeten van het net. Infrarood verwarming wordt steeds populairder als een levensvatbaar alternatief. Dit zijn de voordelen van infrarood verwarming: Maximale energiebesparing, zeker bij gebruik in combinatie met zonnepanelen.

Vrij van fossiele brandstoffen, wat goed is voor het milieu. CO2-neutraal door gebruik van hernieuwbare en zonne-energie. Zonachtige warmtestralen die gezond en ongevaarlijk zijn. Een breed scala aan verbluffende ontwerpen die passen bij de inrichting van uw huis. Er zijn geen onderhoudskosten.

Lage jaarlijkse consumptieve uitgaven. Eenvoudige en snelle installatie. Muren die droog en schimmelvrij zijn. Omdat stralingswarmte geen stofdeeltjes opdwarrelt, is het geschikt voor personen met allergieën of ademhalingsmoeilijkheden. Infraroodverwarming is goedkoop in gebruik. Regelbaar via de Smart home app en/of de slimme en/of geïntegreerde thermostaat. De temperatuur kan op afstand worden geregeld en ingesteld.

De bron van dit artikel is afkomstig van de specialist en marketleider in Infrarood verwarming. E-Business News is sterk van mening dat infrarood verwarming de oplossing is om te stoppen met gas verwarmingen.