Elk stukje informatie dat u moet weten over depressie

Depressie is een stemmingsstoornis. Het wordt gedefinieerd als negatieve emoties zoals verdriet, verlies of woede die de dagelijkse activiteiten verstoren. Het komt ook vrij vaak voor; tussen 15% en 20% meldde depressieve symptomen te hebben.

Hoewel depressie en verdriet enkele kenmerken gemeen hebben, is depressie iets anders dan lijden ervaren na het verlies van een geliefde of verdriet ervaren na een traumatische levensgebeurtenis. Depressie wordt vaak geassocieerd met zelfhaat of verlies van eigenwaarde, terwijl verdriet dat niet is.

Positieve emoties en prettige herinneringen aan de overledene gaan vaak gepaard met gevoelens van emotionele pijn tijdens rouw. Een depressieve stoornis wordt gekenmerkt door aanhoudende gevoelens van verdriet.

Individuen ervaren depressie op unieke manieren. Het kan verstoringen in uw dagelijkse routine veroorzaken, wat resulteert in tijdverlies en verminderde productiviteit. Bovendien kan het relaties en bepaalde chronische gezondheidsproblemen beïnvloeden.

Iedereen maakt droevige en schokkende gebeurtenissen mee. Als u echter vaak depressief of hopeloos bent, kunt u aan een depressie lijden. Het is van cruciaal belang om te erkennen dat het ervaren van verdriet een natuurlijk onderdeel van het leven is.

Depressie

Symptomen en tekenen in het algemeen

Niet iedereen die aan een depressie lijdt, zal dezelfde symptomen vertonen. Symptomen variëren in ernst, frequentie van optreden en duur.

Als u gedurende ten minste twee weken bijna elke dag ten minste een van de volgende tekenen of symptomen van depressie heeft ervaren, kunt u depressief zijn:

een gevoel van verdriet, angst of ‘leegte’.
een gevoel van hopeloosheid, waardeloosheid en pessimisme
Vaak huilen, geïrriteerd, geïrriteerd of boos zijn en interesse verliezen in hobby’s en interesses die u eerder leuk vond
een gebrek aan energie of vermoeidheid
problemen met concentratie, geheugen en besluitvorming
Langzamere bewegingen of spraakmoeilijkheden met slapen, vroeg in de ochtend wakker worden of verslapen veranderingen in eetlust of gewicht
chronische lichamelijke pijn die geen aanwijsbare oorzaak heeft en niet verbetert met de behandeling (hoofdpijn, pijn of pijn, spijsverteringsproblemen, krampen)
Zelfmoordgedachten, zelfmoordpogingen, zelfbeschadiging of zelfmoordpoging

Mannen, vrouwen, adolescenten en kinderen ervaren allemaal een depressie op een andere manier.

depressie behandeling

U kunt ontdekken dat één type behandeling voldoende is om uw symptomen te beheersen, of u kunt ontdekken dat een combinatie van behandelingen het meest effectief is. U kunt baat hebben bij medicatie, psychotherapie, elektroconvulsietherapie en alternatieve therapieën.