Hoe lang herstel na keizersnede?

Het duurt langer om te herstellen van een keizersnede dan van een natuurlijke geboorte. Na een keizersnede hebben uw lichaam en de wond tijd nodig om te genezen. Hoe snel een vrouw herstelt van een keizersnede hangt af van verschillende factoren. Ieders lichaam is uniek, net als de omstandigheden rondom het herstel.

Hoe zorg je voor jezelf na een keizersnede? en wat is de tijdlijn van uw herstel? zijn enkele van de vragen die we behandelen. is het mogelijk om na een keizersnede natuurlijk te bevallen?

Hoe lang duurt het herstel na een keizersnede?

Na een keizersnede is de duur van het herstel afhankelijk van de situatie en het individu. Gemiddeld duurt het zes tot twaalf maanden voordat een vrouw herstelt van een keizersnede. Patiënten met een keizersnede worden twee of drie dagen in het ziekenhuis gehouden, waar artsen en verpleegkundigen toezicht houden op hun herstel.

De eerste dagen na een keizersnede kunnen uw darmen geïrriteerd raken en kunt u pijn krijgen van de operatiewond. Als u eenmaal uit het ziekenhuis bent ontslagen, kunt u uw normale activiteiten hervatten, maar u moet het nog wel een paar dagen rustig aan doen.

Na een keizersnede keerde ik terug naar huis

Als gevolg hiervan is voor een keizersnede meestal een ziekenhuisopname van vijf dagen nodig. Maar zelfs daarna moet u voorzichtig te werk gaan vanwege de mogelijkheid van maagpijn en hechtingen. Als u herstelt van een keizersnede, kunt u het beste ten minste zes weken lang niet zwaar tillen.

U kunt uw kind natuurlijk dragen. Een hoog bed is de beste vriend van een moeder als het gaat om het vermijden van onnodige hersteltijd en het verergeren van rugpijn. Naarmate uw baby zwaarder wordt, moet u tillen en naar voren leunen vermijden. Wanneer je een hoog bed gebruikt, zijn zowel jij als je baby beschermd.

U kunt te allen tijde voor uw pasgeborene zorgen omdat uw rug ontlast is. Het maakt niet uit of je net terug bent van een geplande keizersnede. Een hoog bed stelt je in staat om je baby in de gaten te houden terwijl hij of zij slaapt zonder te bukken. Bij ontslag uit het ziekenhuis na een keizersnede is traplopen en lopen over het algemeen zo snel mogelijk toegestaan.

Bovendien zijn de eerste zes weken na een keizersnede cruciaal voor uw herstel. Vermijd na een keizersnede een tijdje autorijden, sporten en zwaar huishoudelijk werk doen. Bovendien? Kortom, veel plezier met elkaar, want voor je het weet wordt je baby een jaar.

Bron van het artikel:´Hoe lang herstel na keizersnede?´is afkomsting van het bedrijf Cryless. Cryless heeft oplossingen voor zwangere vrouwen en voor pasgeboren baby’s.