Hoe weet u welke printer het beste bij uw behoeften past?

Naarmate meer van ons thuis werken of studeren, is de vraag naar een thuis-/kantoorprinter gegroeid. Het afdrukken van werkboeken voor uw kind kan een noodzaak zijn als u een ouder bent. Wanneer u een zakelijk rapport schrijft, vindt u het misschien gemakkelijker om aantekeningen te maken met een pen of potlood in plaats van met een computertoetsenbord. Het is mogelijk dat een overheidsinstantie plotseling heeft geëist dat een formulier per post naar hen wordt verzonden. Of misschien bent u het zat geworden om elke paar maanden naar uw plaatselijke kantoorboekhandel te gaan om een ​​paar formulieren af ​​te drukken.

Hoe het ook zij, een printer aanschaffen is tegenwoordig niet moeilijk. Omdat printers efficiënter en goedkoper zijn geworden, zijn ze de afgelopen jaren niet veel veranderd. Er zullen nog steeds laser- en inkjetprinters zijn, kleuren- en zwart-witprinters, print-only en multifunctionele printers en printers die alleen inkt gebruiken. U moet weten wat u wilt voordat u op “kopen” klikt op uw favoriete winkelsite vanwege alle keuzes die u moet maken.

Ik zal je in dit artikel geen specifieke printer aanbevelen. Desalniettemin zal ik u door enkele van de opties en functies leiden die u wilt bekijken, zoals inkjet versus laser en multifunctionele versus single-function printers, evenals hoe u kunt beslissen wat u moet kopen en waar u het moet kopen.

VERGELIJKING VAN INKJET- EN LASERPRINTERS
Een opfriscursus over de verschillen tussen inkjet- en laserprinters kan nuttig zijn als u niet recentelijk een printer heeft gekocht of er tot nu toe geen behoefte aan heeft gehad. De uitleg die volgt is sterk vereenvoudigd, maar het zou u een algemeen begrip moeten geven van hoe ze werken.

INKJET
Inkjetprinters gebruiken een fijne nevel om een ​​fijne nevel van vloeibare inkt op een stuk papier af te geven om af te drukken. Een van de meest gebruikte afgiftesystemen voor inkjetprinten is een aparte cartridge voor elke kleur en een printkop om de inkt in kleine druppeltjes op te splitsen. Er zijn meestal afzonderlijke printkoppen die afzonderlijk kunnen worden vervangen in professionele inkjetprinters. Inkten van verschillende tinten worden met elkaar gemengd om nieuwe tinten te creëren.

Kleureninkjetprinters gebruiken verschillende inktpatronen. De meest eenvoudige printers gebruiken doorgaans slechts twee inktcartridges: één voor zwarte inkt en één voor cyaan, magenta en gele inkt. Cyaan, magenta, gele en zwarte inktcartridges zijn meestal te vinden in goedkopere tot middelgrote inkjetprinters. Printers die door fotografen of bedrijven worden gebruikt, hebben een grotere verscheidenheid aan gekleurde inktcartridges dan printers die voor persoonlijk gebruik worden gebruikt.

Maar zelfs de goedkoopste inkjetprinters kunnen veel geld kosten. Een enkele set printercartridges kan net zoveel kosten als de printer zelf. Als gevolg hiervan moet u nieuwe inktcartridges voor uw kleureninkjetprinters kopen als een van de cartridges op is (u kunt bijvoorbeeld niet in zwart afdrukken als de cyaancartridge leeg is). We zullen later meer in detail over inktkosten praten.)

Supertank-printers, die navulbare tanks gebruiken in plaats van traditionele inktcartridges, zijn een type inkjetprinter die lagere kosten per pagina biedt dan de concurrentie. Verschillende fabrikanten, waaronder Brother, Canon en Epson, verkopen deze printers, dus als je veel kleurenprints gaat doen, wil je ze misschien bekijken.

LASER
In de printer gebruiken deze apparaten lasers om statische elektriciteit te produceren op een bewegende trommel. Terwijl de toner (inkt in poedervorm) wordt aangetrokken door de statische elektriciteit, wordt deze op het papier gesmolten.

Het is waar dat tonercartridges in het begin duurder zijn dan inktcartridges, maar ze gaan ook veel langer mee, waardoor je kosten per pagina lager zijn. Hoewel laserprinters in eerste instantie meer kosten, kunnen ze op de lange termijn geld besparen in vergelijking met inkjetprinters.

Tenzij u afdrukken in kleur nodig heeft, zijn er verschillende voordelen aan het gebruik van een laserprinter ten opzichte van een inkjetprinter. Hun tekstafdrukkwaliteit is superieur aan die van inkjetprinters (vooral low-end inkjetprinters, die erg traag kunnen zijn) (hoewel de huidige inkjetprinters zeker nauwkeurig genoeg zijn voor de meeste documenten).

Ook de beschikbaarheid van kleurenlaserprinters is toegenomen. Ze zijn echter duurder en de kwaliteit van de kleur zal inferieur zijn aan die van een gelijkwaardig geprijsde kleureninkjetprinter, tenzij het een professionele printer is.

WELKE MOET IK KOPEN?
Een nieuwe printer wordt geleverd met een hele reeks aanvullende overwegingen. Om u te helpen beslissen wat u moet kopen, volgen hier enkele vragen om te overwegen.

WAAROM HEB IK HET NODIG?
Houd rekening met het beoogde gebruik bij de keuze tussen de aanschaf van een laser- en inkjetprinter. Het is een goed idee als je niet om kleur geeft. Het gebruik van een laserprinter bespaart u geld en tijd. Wat betreft het afdrukken van de computerillustraties van uw kinderen in kleur, hebt u waarschijnlijk een inkjetprinter nodig om dit te doen.

INTERACTIEVE PRINTERS
Overweeg een multifunctionele printer (ook wel all-in-one of AIO genoemd) als thuiswerken iets is dat u in de nabije toekomst van plan bent te doen – of zelfs als u dat niet doet! Naast het afdrukken van dir

ect vanaf uw computer kunt u met deze randapparatuur bestaande documenten scannen en kopiëren. Faxen raakt steeds meer achterhaald, dus deze functie verdwijnt snel uit veel scanners.) Omdat je hiermee PDF’s van veel documenten kunt opslaan (vooral van documenten die al een lange tijd liggen) en vervolgens de daadwerkelijke papieren exemplaren weggooien , ze zijn een geweldige manier om de hoeveelheid papierwerk in uw huis te verminderen.

De camera op uw telefoon kan documenten scannen en uploaden, en als u slechts af en toe een document hoeft te scannen, kan dat voldoende zijn. Hoewel de kwaliteit van een door de telefoon gescand document niet zo goed is als die van een scanner van hoge kwaliteit,

Met multifunctionals op consumentenniveau kunt u doorgaans papier tot 8,5 x 11 inch (gewoonlijk Letter-formaat) kopiëren, maar er zijn ook printers beschikbaar die tot 8,5 x 14 inch (legal-formaat) kunnen afdrukken. Zoek een multifunctionele printer met een automatische documentinvoer (ADF) waarmee u snel een groot aantal pagina’s door het systeem kunt verplaatsen.

LADES VOOR INGANGEN EN UITGANGEN
Printers van de moderne tijd nemen het papier meestal vanaf de voorkant, laten het rond de trommel of rol lopen en laten het vervolgens los in de uitvoerlade. Het is het beste om het papier niet te buigen bij het afdrukken op dikker papier, dus zoek een printer met een invoerlade die uit de achterkant van de printer steekt om ervoor te zorgen dat het papier in één vloeiende beweging wordt doorgevoerd.

Om tegemoet te komen aan verschillende papierformaten en kleuren (bijvoorbeeld papier van Letter-formaat en Legal-formaat), bieden sommige printers de mogelijkheid om meerdere papierladen aan de voorkant van de machine te plaatsen.

Daarnaast wilt u weten hoeveel vellen papier uw invoer- en uitvoerlades kunnen bevatten. Met een uitvoerlade die slechts 50 pagina’s kan verwerken, zou u kunnen eindigen met 150 pagina’s verspreid over uw vloer als u van plan bent een manuscript van 200 pagina’s af te drukken.

DUPLEXEN
Steeds meer printers zijn nu uitgerust met de mogelijkheid om op beide zijden van een pagina af te drukken, maar niet alle goedkope printers hebben deze mogelijkheid. Als je veel print en geld wilt besparen op papier, dan is dit een musthave. Afdrukken op beide zijden van papier is mogelijk, maar vervelend bij de meeste printers, omdat u het papier handmatig opnieuw in printers moet invoeren nadat de eerste zijde is bedrukt.

KOSTEN PER PAGINA
Inkt is verreweg het duurste onderdeel van een printer, niet de printer zelf of zelfs het papier. Na verloop van tijd is het mogelijk om erachter te komen hoeveel een printer u gaat kosten door de kosten per pagina te berekenen. Dit is hoeveel een inktcartridge kost gedeeld door het aantal pagina’s dat u naar verwachting uit elke cartridge haalt.

De paginaopbrengst van de printer wordt meestal vermeld in de statistieken van de fabrikant. Bijvoorbeeld een kleureninkjetprinter en een black-only laserprinter van dezelfde fabrikant.

Natuurlijk zijn er tal van “als” in dit scenario. Sommige grote printerfabrikanten publiceren bijvoorbeeld niet de paginaopbrengst voor goedkopere printers. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat zelfs als de paginaopbrengst beschikbaar is, u er rekening mee moet houden dat dit wordt aangeboden door de fabrikant, dus het aantal pagina’s dat u per cartridge krijgt, is meestal optimistisch. Toch kan dit u een goed idee geven van de uitdagingen waarmee u te maken krijgt.

FLEXIBILITEIT IN VERBINDING
Het is belangrijk om te zoeken naar een printer die compatibel is met de computer of het mobiele apparaat dat u ermee wilt gebruiken wanneer u er een gaat kopen, en dat betekent Bluetooth-, NFC- en/of Wi-Fi-connectiviteit.

Zorg ervoor dat uw printer compatibel is met Apple AirPrint als u een Mac, een iPad en/of een iPhone heeft.

Als je een Chromebook gebruikt, kijk dan op de website van de fabrikant of je printer compatibel is met Chrome OS. U vindt een lijst met compatibele printers op de Epson-pagina voor Chrome OS-printers.

Toen Google’s Cloud Print-service voor het eerst werd gelanceerd, was het mogelijk om af te drukken vanaf computers en Android-apparaten met behulp van deze service. De Cloud Print-service van Google wordt op 31 december 2020 stopgezet vanwege de gebruikelijke minachting van het bedrijf voor populaire functies. Als je een oudere printer hebt die op Cloud Print vertrouwde, is het advies van het bedrijf (“we raden de native printinfrastructuur van het betreffende platform aan of werken met een printpartner”) niet veel verder. In plaats van Cloudprinter te gebruiken, moet u kijken of de fabrikant van uw printer een mobiele app biedt waarmee u draadloos kunt afdrukken vanaf mobiele apparaten.

Bovendien zijn sommige printers uitgerust met NFC-mogelijkheden. U kunt met uw telefoon eenvoudig het NFC-label van de printer aanraken om deze met uw telefoon te verbinden.

TOUCH LCD
Als u bijvoorbeeld dubbelzijdig wilt afdrukken of een specifieke papiercassette wilt gebruiken, hebben de meeste printers tegenwoordig LCD’s waarmee u eenvoudig verbinding kunt maken met uw draadloze netwerk en de printerinstellingen kunt aanpassen.

Als u geld wilt besparen, is een touchscreen handiger. Bij apparaten zonder touchscreen moet u een combinatie van knoppen gebruiken om van de ene functie naar de andere te gaan, vervolgens de gewenste functie selecteren, naar de instelling gaan en dan teruggaan naarhet hoofdmenu. Dit kan lang duren. Dat gaat een stuk makkelijker met touchscreens.

REPRODUCTIE VAN BEELDEN
Een fotoprinter is niet nodig, tenzij je van plan bent genoeg foto’s af te drukken om meerdere albums te vullen. De mogelijkheid om rode ogen van foto’s van mensen te verwijderen is beschikbaar op sommige fotoprinters, maar is ook beschikbaar in een verscheidenheid aan foto-apps (en is waarschijnlijk gemakkelijker om mee om te gaan in software).

Er zijn echter altijd uitzonderingen op de regel. Als je op zoek bent naar een kleine, draagbare printer zoals de Canon SELPHY QX10 fotoprinter, dan kan dat meteen. Deze zijn geweldig voor bijeenkomsten met familie of vrienden. Zelfs als je hiervoor speciaal fotopapier en inkt moet kopen, is het de moeite waard. Bovendien kan een hoogwaardige fotoprinter nodig zijn voor professionele fotografen of voor degenen die professionele fotografen willen worden. De meeste mid-level kleurenprinters zullen echter prima werk leveren als u fotopapier van hoge kwaliteit gebruikt. Als u van plan bent veel foto’s af te drukken, bespaart een fotoafdrukservice zoals Shutterfly u geld en betere resultaten.

WAAR KAN IK HET KOPEN?
Printers kunnen worden gekocht bij een breed scala aan online en fysieke retailers, waaronder Amazon, Best Buy en B&H. In de meeste gevallen kunt u een printer ook rechtstreeks kopen bij het bedrijf dat deze maakt, zoals HP, Canon of Epson.

Een goede vuistregel voor elk technisch product is dat je het altijd moet proberen voordat je het koopt. U kunt bijvoorbeeld merken dat de goedkope printer die u online zag, niet helemaal goed aanvoelt als u hem in uw handen houdt. Online een printer bestellen is echter over het algemeen veilig als je alle specificaties hebt gecontroleerd en eerst een paar reviews hebt gelezen.