In het jaar 2021 waren Macs populairder dan ooit

In 2022 zal de Apple M1 nog steeds de te kloppen chip zijn. Er zijn veel ogen op Apple gericht sinds de MacBook Pro 13 en Air gelanceerd met de Apple M1 in november 2020, en het lijkt erop dat de verhuizing zijn vruchten heeft afgeworpen voor de Cupertino-kolos.

Volgens een nieuw Canalys-rapport zijn de wereldwijde verzendingen van Apple-computers vorig jaar met 28% gestegen, waardoor bijna 29 miljoen Macs zijn verscheept. Lenovo heeft meer dan 82 miljoen pc’s geleverd, maar Apple blijft sneller groeien dan de concurrentie.

Je kunt hier niet naar kijken zonder na te denken over de snelle opkomst van de Apple M1. Ondanks het feit dat Apple een groot aantal Macs heeft die het (nog) niet gebruiken, is het een feit dat de drie meest populaire apparaten zijn geüpgraded met een eigen chip en lovende kritieken hebben ontvangen, inclusief onze eigen lovende recensies.

Het is waarschijnlijk dat Apple’s groei in de computerwereld pas vanaf hier zal doorgaan nadat de M1 Max en M1Pro in de 16-inch en 14-inch MacBook Pro zijn geplaatst. Voor het eerst in jaren stijgt de verkoop van Macs, dankzij de MacBook Air, een krachtige machine die niet veel duurder is dan zijn Windows-tegenhangers.

Als gevolg van hoe Apple zijn M1-processors beschrijft, is het gemakkelijk om aan te nemen dat het bedrijf tientallen jaren voorloopt op de rest van de industrie. Volgens wat we zagen op CES 2022, zal Apple’s voorsprong op AMD en Intel niet duren tot in het nieuwe jaar.

Alder Lake en de Intel Core i9-12900K (een recensie komt eraan; ik beloof het; ik werk eraan) hebben aangetoond dat Intel aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van prestaties en energie-efficiëntie sinds de 11e generatie processors die we gebruiken naar. Alder Lake-processors zijn misschien nog niet klaar voor prime time, maar Intel maakte enkele gewaagde beweringen tijdens zijn CES-keynote.

En het is niet alleen Team Blue. Bovendien bekritiseerde Nvidia Apple’s nieuwe 16-inch MacBook Pro vanwege zijn weergave- en videotaken, en beweerde dat Nvidia RTX 3080 Ti-laptops die machines zouden vernietigen.

In onze review vonden we de MacBook Pro 16-inch net zo goed als de Asus ROG Strix G15, die ik bijna zes maanden voordat de nieuwe MacBook Pro werd aangekondigd beoordeeld, en dat is voordat ik de GPU-prestaties in overweging nam. Dat komt omdat we het alleen met de M1 Pro hebben getest, niet met de Max.

Om de beweringen van Apple te accepteren dat zijn chip de concurrentie mijlenver voorligt, is het belangrijk om te onthouden dat pc’s niet slechts één stuk hardware zijn; ze bestaan ​​eerder uit een aantal kleinere componenten. Deze generatie mobiele hardware, zoals Nvidia’s nieuwe 4e generatie Max-Q-technologie en Intel’s aankomende Deep Link, zal doorgaan met het maken van discrete GPU-oplossingen waar Windows-laptops om bekend staan, nog effectiever voor zware workloads.

Alleen wat betreft de levensduur van de batterij zie ik dat Macs het beter blijven doen dan Windows-pc’s, vooral in de werkstationklasse van laptops. Als je aan je bureau zit, heb je waarschijnlijk toch een stopcontact, dus het is belangrijk om die specificatie op papier te hebben.

Hoe dan ook, de enorme groei van Macs in het afgelopen jaar laat zien dat de CPU-oorlog op enorme manieren aan het opwarmen is, en in tegenstelling tot het verleden waar die strijd was in kolossale desktops en gaming-pc’s, beginnen we het te zien gebeuren in de beste laptops .

Het wordt een geweldig jaar in 2022.