Infraroodpanelen die weinig stroom verbruiken

Infraroodpanelen besparen op de lange termijn veel geld. Elektrische infraroodpanelen zijn een welkome aanvulling in deze tijden van stijgende gasprijzen. Daarnaast moeten we ons huis verwarmen zonder gas te gebruiken. Infraroodpanelen worden aangedreven door elektriciteit en de warmte die ze produceren wordt naar buiten uitgestraald.
Duurzaam, zuinig en energiezuinig verwarmen met aangename warmte. We gaan dieper in op de redenen voor de energie-efficiëntie van infraroodpanelen. In deze paragraaf komen verbruik, onderhoud, installatie en duurzaamheid aan bod.

Infrarood panelen warmteshop

Infrarood panelen

Infraroodpanelen zijn een investering in de toekomst. Als we het hebben over duurzaamheid, verwijzen we naar het vermogen om onze producten af ​​te stemmen op onze specifieke behoeften. Hierbij spelen twee belangrijke factoren. Betaalbaarheid en levensvatbaarheid op lange termijn zijn twee kritische overwegingen. Omdat geen twee woningen of appartementen hetzelfde zijn, is er geen pasklare oplossing voor het probleem van huisverwarming.

Kijk bij prijzen niet alleen naar de investeringskosten. Er is meer nodig dan alleen een financiële investering in duurzaamheid op lange termijn. Wat zijn de totale eigendomskosten (TCO)?
Het voordeel van infraroodpanelen is dat ze een technische levensduur hebben van minimaal 20 jaar of langer (afhankelijk van de kwaliteit). De investeringskosten zijn laag, er is geen onderhoud nodig en het energieverbruik is laag. Voorkom vervuiling van het milieu door alleen hernieuwbare energiebronnen te gebruiken. U heeft CO2-neutraliteit bereikt. Combineer op het dak infrarood en zonnepanelen voor nog meer besparingen. Bovendien voorziet het uw huis langdurig van verwarming.

Hoe kunt u kosten besparen met infraroodpanelen?

Vaak stellen mensen ons deze vraag, en we hebben altijd een gedegen antwoord voor hen. Om te beginnen besparen de infraroodpanelen van Warmteshop u geld op elektriciteit. Doordat wij alleen A-kwaliteit producten verkopen is een hoog rendement gegarandeerd. Drieënnegentig procent van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Tijdens het verwarmingsproces gaat er aan de achterkant geen waardevolle energie verloren. Je haalt het meeste uit de hitte omdat deze zich vooraan concentreert.
Om te beantwoorden hoe u geld kunt besparen met infraroodpanelen, moeten we kijken naar alle kosten die aan een bepaalde installatie zijn verbonden. Andere systemen kunnen echter worden vergeleken.

Hoeveel geld moet ik investeren?

Als je bedenkt dat infraroodpanelen zowel als extra warmtebron als primaire warmtebron kunnen worden ingezet, zijn de investeringskosten laag. Een andere verwarming van minder dan 100 euro kan al worden geïnstalleerd, zoals in een badkamer. Infraroodpanelen kunnen wel $ 1.000 kosten. Verschillende factoren zijn van invloed op de kosten. Grootte, kracht en type zijn slechts enkele voorbeelden. Beschouw een verlicht infrarood paneel met of zonder spiegel als kunst. Opties in overvloed.

Het is een investering op lange termijn die zich in de toekomst zal terugbetalen. Er zijn geen noemenswaardige renovatiekosten en een lage aanschafprijs voor infraroodpanelen. Ook als u besluit te verhuizen, kunt u ze meenemen. Juist daarom zijn infraroodpanelen voor veel mensen een zeer aantrekkelijke optie voor woningverwarming.

Investeren vereist geen aanzienlijke uitgave van contant geld. De adviseurs van Warmteshop kunnen eenvoudig berekenen hoeveel infraroodpanelen u nodig heeft voor uw primaire verwarmingssysteem. Hierdoor worden alle relevante factoren in overweging genomen.

Het is essentieel om rekening te houden met factoren zoals hoeveel kamers je hebt, hoeveel ramen je hebt en waar je huis zich bevindt. Neem gerust contact met ons op voor een nauwkeurige berekening. Als je meer wilt weten over deze geavanceerde verwarmingsmethode, komen we bij je thuis en doen een gratis berekening.

Infraroodpanelen die eenvoudig te installeren zijn.

Infraroodpanelen zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Je hebt geen boiler of leidingen door je huis nodig om deze te gebruiken en in de leidingen te leggen. Zoals eerder vermeld, zijn er geen renovatiekosten verbonden aan deze transactie. U kunt het binnen enkele minuten zelf in elkaar zetten. De installatie is een fluitje van een cent dankzij de meegeleverde installatiekit. De panelen worden aan de beugel gehangen en de stekker wordt in het stopcontact gestoken.

In een notendop, de installatiekosten zijn laag.

Infraroodpanelen kunnen aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd. Is dit iets wat je niet alleen wilt doen? Binnen de kortste keren heeft Warmteshop u aan de slag. Als de muren van hout of gips zijn, heb je een stevige beugel en bevestigingsmateriaal nodig. Bovendien zijn betonnen en stenen muren ideaal voor de bouw.

De infraroodpanelen worden op hun plaats gehouden door de schroeven, pluggen en montagebeugel die bij de set worden geleverd. Er zijn speciale montagebeugels voor het plafond beschikbaar en voor duurzaamheid op de lange termijn kan LED-verlichting worden toegevoegd. Tijdens de installatie is de positionering van cruciaal belang. Om een ​​gelijkmatige warmteverdeling te garanderen, moeten ze op een open muur worden gemonteerd.

Plaats bijvoorbeeld geen bank binnen 50 tot 90 centimeter van het paneel. Je verliest warmte wanneer de straling zich niet vrij kan verspreiden door een obstructie in de ruimte. Dit is iets wat je koste wat kost wilt vermijden. Ontvang gratis montagepositieadvies van onze professionals. Zo kun je optimaal genieten van de warmte.

Geen onderhoud nodig

Het is niet nodig om infraroodpanelen te reinigen of te onderhouden. U zult geen draaiende onderdelen vinden die defect kunnen raken. Als u het systeem niet wilt ontluchten, hoeft u dat niet te doen. U heeft er dus geen schoorsteenveger of onderhoudsmonteur voor nodig. Qua onderhoud hoeven we niet in detail te treden. Door infraroodpanelen in uw huis te installeren, kunt u een zorgeloos leven leiden als er geen is.

Laag energieverbruik

Intelligent energieverbruik is mogelijk met infraroodpanelen, waarmee u per kilowattuur flink kunt besparen. De verwarming van de muren, vloer en objecten in de kamer voegt drie graden Celsius toe aan de kamertemperatuur. Hierdoor kan de thermostaat een paar graden lager worden ingesteld dan bij een conventioneel systeem. Bij elke verlaging van de instelling kunnen de verbruikskosten met ongeveer 6% worden verlaagd. In vergelijking met convectieverwarming biedt stralingsverwarming dit voordeel.

Om de lucht warm te laten aanvoelen, moet er gebruik worden gemaakt van convectie. Een infraroodstraler verwarmt niet direct de lucht, maar eerder de objecten en mensen in de kamer. Stralingswarmte is vergelijkbaar met zonnewarmte, maar zonder ultraviolette straling. Met infraroodpanelen kost het minder energie om dezelfde temperatuur te bereiken. Dit zal u op de lange termijn veel geld besparen.
Het is mogelijk om de verbruikskosten nog verder te verlagen door alleen de kamers die in gebruik zijn te verwarmen. Als je niet in de kamer bent, hoef je de infraroodverwarming niet aan te zetten. Hiervoor kunnen eenvoudig bewegingssensoren in de kamers worden geïnstalleerd. De infraroodpanelen gaan aan en uit zodra je de kamer binnenkomt en verlaat.

Een infrarood paneel aan het plafond is altijd een goed idee in de woonkamer omdat het een hogere temperatuur kan bereiken en de ruimte gelijkmatig kan verwarmen. U heeft geen vloerverwarming meer nodig omdat de vloer heerlijk warm wordt. Badkamerverwarming is een populaire toepassing.

Thermische panelen die infraroodstraling gebruiken voor verwarming

Naast lage kosten schiet het verbruik bij dit product ook tekort. Door de verwarmingsmethode hoeven infraroodpanelen niet op te warmen voordat ze gebruikt kunnen worden. De infraroodpanelen zijn, afhankelijk van het model, in 5 tot 12 minuten opgewarmd.

Straling is aangenaam en comfortabel om aan te raken. Daarnaast warmt het je spieren op, wat goed is voor je gezondheid. Je hebt geen stoffencirculatie omdat ook je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Mensen met astma zullen dit als een welkome opluchting ervaren. Door gebruik te maken van een draadloze wifi-thermostaat kun je nog meer besparen op stookkosten.

Dit komt omdat de infraroodpanelen niet altijd aan staan. Met infraroodpanelen bespaart u geld op installatie-, onderhouds- en verbruikskosten. Er is ook een minimale financiële uitgave vereist. De genoemde Total Cost of Ownership (TCO) is vooral gunstig in termen van kosten op de lange termijn.

Wilt u meer weten over hoe infraroodpanelen u kunnen helpen besparen op uw energierekening? Neem contact op met Warmteshop. Het is ook mogelijk om langs te komen in een van onze winkels of onze website te bekijken. Infrarood verwarmingspanelen zijn een ander onderwerp dat we uitgebreid behandelen in onze blogs. Zo is infrarood verwarming in het tuinhuis essentieel, of is de combinatie van zonnepanelen en elektrische verwarming rendabel.

Bron: Infrarood panelen