Is het veilig om te tillen tijdens de zwangerschap?

Het is het beste om te wachten als je zwanger bent. Tijdens de zwangerschap is dit niet altijd het geval.  Als je een kind draagt, is het een goed idee om met je arts te praten voordat je iets zwaars optilt. Zelfs tijdens de zwangerschap kan uw arts u helpen bij het kiezen van de veiligste hoeveelheid.

Het vermogen van zwangere vrouwen om veilig een bepaald gewicht op te tillen is onbekend vanwege een gebrek aan onderzoek. Voor vrouwen die zwanger willen worden en daarna, heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid richtlijnen opgesteld voor het dragen van gewicht. Rekening houdend met hoe vaak je tilt, hoeveel weken je zwanger bent en de positie waarin je het object tilt, worden deze limieten berekend. Het is altijd een goed idee om te suggereren dat u rechtop blijft staan ​​en het voorwerp dicht bij uw lichaam optilt.

Is het veilig om te tillen tijdens de zwangerschap

Aanbevelingen voor tillen tijdens de zwangerschap

Na de geboorte van een kind moeten zwangere vrouwen dezelfde richtlijnen voor fysieke belasting en tillen volgen als tijdens hun zwangerschap. Het volgende is een lijst van elk van hen:

Het tillen moet tijdens de zwangerschap worden beperkt tot niet meer dan 10 kilogram, indien mogelijk.
Na 20 weken zwangerschap mag er slechts vijf kilogram per keer worden getild.
Tijdens de zwangerschap mag niet meer dan vijf keer per dag en niet meer dan vijf kilogram worden geconsumeerd.
De laatste drie maanden van de zwangerschap zijn het belangrijkst om achterover buigen en tillen te voorkomen. Het is het beste om te voorkomen dat u meer dan eens per uur buigt, hurkt of knielt.
Binnen zes maanden na levering kan de lading (langzaam) weer aan het systeem worden toegevoegd. Tillen, dragen, duwen en trekken zijn hier de meest voorkomende voorbeelden.
Houd er rekening mee dat dit alleen tips zijn voor zwangere vrouwen die aan het tillen zijn. Als u regelmatig gewichtheffers was voordat u zwanger was, kunt u mogelijk zwaardere gewichten tillen dan het aanbevolen maximum. De aanbevolen gewichtsbeperkingen kunnen te hoog zijn als u niet gewend bent om grote voorwerpen op te tillen en dit tijdens de zwangerschap begint te doen.
Uw arts kan u helpen bepalen welke gewichtslimiet voor u geschikt is, maar u moet ook de waarschuwingssignalen van uw eigen lichaam in de gaten houden dat iets te zwaar is.

Bron van het artikel is  Mag je tillen tijdens zwangerschap? van het bedrijf Cryless. Cryless heeft goede oplossingen voor baby en moeder.