Meta zegt dat NFT’s binnenkort naar Instagram komen

Facebook zei donderdag dat de metaverse van het bedrijf niet-fungibele tokens (NFT) zal ondersteunen, in een mogelijke stimulans voor het Ethereum protocol, waar het formaat voor digitale verzamelobjecten heeft gefloreerd.

NFT

“We werken eraan om op korte termijn NFT’s naar Instagram te brengen,” zei Meta (FB) CEO Mark Zuckerberg tijdens een panel op Austin’s South by Southwest Festival op dinsdag, volgens een tweet van Engadget Senior Editor Karissa Bell. Zuckerberg voegde er echter aan toe dat “ik vandaag nog niet klaar ben om soort van aan te kondigen wat dat precies gaat worden”.

“Dit zal het gemakkelijker maken voor mensen om Limited Edition digitale voorwerpen zoals NFT’s te verkopen, ze in hun digitale ruimtes tentoon te stellen en ze zelfs veilig door te verkopen aan de volgende persoon,” zei Facebook Hoofd van Metaverse Producten Vishal Shah.
Het nieuws komt nu Facebook verder in de virtuele wereld duikt. De sociale media kolos is al eigenaar van virtual reality koptelefoon maker Oculus en signaleerde onlangs een grote aanwervingscampagne voor zijn metaverse eenheid.

De monetisatiepush zou kunnen aansluiten bij de Novi crypto-portemonnee van het bedrijf, die tegenwerking ondervond van Amerikaanse wetgevers na een proeflancering eerder deze maand. Diem, de gelijknamige stablecoin van het project, is er nog niet bij betrokken.

Bron: Bitcoins Nieuws