Stoporders werden geactiveerd op de ochtendmarkt met weinig liquiditeit

Bitcoin sprong in 30 minuten tot 02:15 UTC van $39.120 naar $41.700, om tegen 03:30 UTC weer terug te vallen naar $39.000, zo blijkt uit gegevens van CoinDesk. De plotselinge stijging was misschien het gevolg van stoporders op short trades en stuitte op sterkere verkoopdruk.

Er was een scherpe sprong in de koers van $39.200 naar $41.700, gevolgd door een bijna even snelle terugtrekking naar het gebied onder $39.000. Stoporders werden geactiveerd in de ochtend laag-liquide markt, maar het is duidelijk dat de verkoopdruk enorm blijft.

Bitcoin stoporders

De cryptocurrency heeft de laatste tijd meerdere bull mislukkingen boven $42.000 gezien. De laatste uit de Aziatische sessie van vandaag was waarschijnlijk het gevolg van de activiteit van market makers – entiteiten die zowel een koop- als een verkoopprijs noteren in een verhandelbaar goed dat in voorraad wordt gehouden, stellen de markt tevreden.

Globaal genomen is de handelsactiviteit de laatste weken afgekoeld, zoals blijkt uit de dalende tendens van de dagelijkse handelsvolumes op de grote beurzen. Als zodanig kunnen relatief kleinere handelsvolumes een opmerkelijke invloed op de markt hebben.