Symptomen van bekkenpijn tijdens de zwangerschap

Symptomen van bekkenpijn kunnen zijn: ongemak in de onderrug, billen, lies en/of schaambeen. De intensiteit van het ongemak kan sterk variëren. Pijn kan verergeren door plotselinge bewegingen of terugkeer naar activiteit na een periode van inactiviteit. Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn belemmert de dagelijkse routines en activiteiten. U vindt het misschien moeilijker om eenvoudige taken uit te voeren, zoals opstaan ​​uit een stoel of traplopen.

Oorzaken van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en ongemak

Zwangerschapsbekkenklachten worden veroorzaakt door een verbinding tussen de verschillende bekkenbeenderen. Elke kant van ons lichaam heeft een ilium (osilium) en de voorkant van onze buik heeft onze schaambeenderen (sacrum). Terwijl ons lichaam zich voorbereidt op de bevalling, worden onze gewrichten soepeler en rekbaarder. Tijdens de twintigste week van de zwangerschap begint dit meestal.

Uiteindelijk moet een baby het bekken verlaten, en een minder stijf bekken helpt bij dit proces. Er is echter een keerzijde aan dit voordeel. Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn kan worden veroorzaakt door gewrichtsmobiliteit tussen bekkenbotten en gewrichten. Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de volgende:
Zwangerschap verandert je houding.

Een verkeerde houding of overbelasting verergeren dit proces, waardoor je rug en bekken gaan verschuiven.
Naarmate de baarmoeder groeit, neemt ook de druk erop toe.
Abdominaal uitsteeksel neemt in intensiteit toe naarmate de zwangerschap vordert.

Zwangere vrouwen klagen vaak over pijn in hun onderbuik

Er zijn drie veel voorkomende symptomen van bekkenpijn tijdens de zwangerschap: verhoogde vermoeidheid, een langzamer herstel van vermoeidheid en pijn. Iedereen heeft behoefte aan een rustdag na een lange dag. Als het gaat om zwangere vrouwen, is dit veel ernstiger. Zelfs als u maar een uur gaat winkelen, kan de pijn die u de volgende dag voelt erger zijn dan normaal.
Verticale baby tuck hoge ergonomische cryless wieg

bekkenpijn tijdens zwangerschap

Wat kunnen zwangere vrouwen doen om bekkenpijn te verlichten?

De ernst van eventuele pijnsymptomen zal toenemen naarmate de baby groeit. Dit komt doordat je baarmoeder extra hard tegen je bekken drukt. Als gevolg hiervan kunt u last krijgen van lage rugpijn en bekkengezondheidsproblemen. Wat moet ik doen als ik bekkenpijn heb tijdens de zwangerschap? Nu aan de slag! Zwangerschapsgerelateerde pijn in het bekken en de onderrug kan worden verlicht door een beetje te bewegen.

Aan de andere kant kan lichaamsbeweging u helpen gewicht te verliezen en uw gezondheid te verbeteren. De doorbloeding verbetert als gevolg van regelmatige lichaamsbeweging. Het risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes of het krijgen van een keizersnede wordt verkleind als u drie tot vier keer per week aan lichte lichaamsbeweging doet. Zwangerschap is een geweldige tijd om voldoende te bewegen.

Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn kan worden verlicht door lichamelijke activiteit.

Naast voldoende beweging, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om bekkenpijn tijdens de zwangerschap te verlichten. Sta niet met een holle rug, blokkeer uw knieën niet en blijf niet voor langere tijd staan. Het is van cruciaal belang dat u niet onderuitgezakt op de bank gaat zitten en in plaats daarvan met uw rug recht zit.

Vermijd lange autoritten of neem regelmatig een pauze om de benen te strekken en een frisse neus te halen. Voor een goede nachtrust leg je een kussen tussen je benen terwijl je op je zij ligt. Zwangere vrouwen, evenals degenen die zijn bevallen, moeten goed voor zichzelf zorgen. Lees “Hoe voorkom je rugpijn na de bevalling?” voor enkele handige tips.

Soorten bekken- en lage rugpijn

Als zwangere vrouw kunt u verschillende bekken- en lage rugpijn ervaren. De zogenaamde “startpijn” is een kenmerk van bekkenpijn. Een voorbeeld hiervan is het ongemak dat wordt ervaren wanneer u probeert uit bed te komen, op te staan ​​uit een stoel of te beginnen met lopen.

Je dijbeen en lies kunnen pijn doen als gevolg van pijn in je bekken. Ongemak aan het stuitje is een andere veel voorkomende klacht van bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Hier bevindt zich het laagste punt in de onderrug. Er zijn een aantal dingen die deze pijn kunnen verergeren, waaronder uitputting, schokkerige bewegingen en bepaalde buigende en draaiende bewegingen. een hobbelige weg, of je nu fietst of rijdt.

Ten slotte kunt u ongemak ervaren aan een van de twee kuiltjes in de onderrug, aan de linker- of rechterkant. De pijn straalt soms uit van je billen naar je lies, de achterkant van je dijen of zelfs naar je onderbeen.

Welke van de volgende symptomen is niet gerelateerd aan de aanwezigheid van bekkenpijn?

Tijdens de zwangerschap hoeven niet al uw klachten te worden toegeschreven aan uw bekkenpijn of instabiliteit. U zult geen succes hebben als u geen ongemak ervaart op de eerder genoemde plaatsen, zoals het schaambeen tijdens de zwangerschap, het staartbeen of de linker- of rechterbil.

Bron van het artikel is Bekkenpijn tijdens zwangerschap van het bedrtijf Cryless. Cryless biedt oplossingen voor moeder en baby.