Taalkamp engels

Het leren van talen zakt ineen: we zijn er allemaal bang voor. Hoe kunnen we de ene week zo gemotiveerd zijn en de volgende week volledig leeglopen? Dit verwarrende concept is geen onbekende voor taalleerders. Deze inzinkingen treden vaak op wanneer we het gevoel hebben dat we geen vooruitgang boeken of dat onze inspanningen het gewoon niet waard zijn. Voor degenen die geluk hebben, eindigen deze periodes van stagnatie snel en kunnen ze meteen weer in hun gebruikelijke routine komen. Voor anderen is het echter lang niet zo eenvoudig.

Dus, hoe kunnen we deze inzinkingen vermijden en ze overwinnen als ze zich voordoen?

1.) Overwerk jezelf niet.

Jezelf te hard pushen zal ongetwijfeld negatieve gevolgen hebben, zoals uitputting en een algeheel gebrek aan motivatie. Discipline is nog steeds nodig, maar dwing jezelf niet om een ​​enorme hoeveelheid werk of studeren in te halen. Dit kan worden bereikt door een dagelijks schema op te stellen dat een grotere studietaak over een paar dagen verdeelt, zodat u zich niet overwerkt voelt.

2.) Neem gestructureerde pauzes.

Als je een inzinking voelt aankomen, kan het nemen van een pauze uitgroeien tot iets veel groters. In plaats van een willekeurige pauze in te lassen, stelt u een vaste periode vast waarin u niet hoeft te studeren.

3.) Minimaliseer de afhankelijkheid van motivatie.

Motivatie is geweldig, maar het is ook wispelturig. De sleutel tot consistentie en uiteindelijk succes is discipline, die de motivatie opheft. Maak een maandelijks abonnement en volg het zo goed mogelijk op.

4.) Kijk nog eens naar je redenen om te gaan studeren.

Wat was het dat je in de begindagen van je reis zo opgewonden maakte? Was het de prachtige cultuur, het script, de unieke grammatica of een persoonlijke wil om meer te leren? Wat je reden ook mag zijn geweest, het is tijd om het nieuw leven in te blazen door een film in je doeltaal te kijken van mensen die de taal met succes hebben geleerd. Praat met je medestudenten.

genieten van buitenleven

5.) Geniet van andere activiteiten, zoals buiten activiteiten en excursies.

Bron: Taalkamp engels