Tien van de beste chocolademakers van Zwitserland

Het is onmogelijk om Zwitserland te bezoeken zonder enkele van de beroemdste delicatessen van het land te proeven. In feite is de eerste prioriteit van sommige mensen tijdens een bezoek aan Zwitserland het proeven van de beroemde chocolademerken van het land. Dankzij een aantal chocoladebedrijven kunt u enkele van de beste chocolade ter wereld in Zwitserland vinden.

Deze prominente chocoladewinkels in Zwitserland zouden op je lijst moeten staan ​​als je een chocoladeliefhebber bent en op zoek bent naar de beste chocolaatjes in Zwitserland.

LINDT – De beste chocolaatjes van Zwitserland
1845 was het jaar waarin Lindts zoektocht begon. Dit Zwitserse chocolademerk is bekend in het hele land. Er zijn ongeveer 370 van deze winkels verspreid over de hele wereld. Uitstekende kwaliteit en uitgebreide beschikbaarheid hebben Lindt geholpen om zijn positie als een van ’s werelds beste chocolademakers te behouden.

Voor ongeveer 70-80 CHF biedt Lindt’s Chocolateria in Kilchberg gasten de kans om deel te nemen aan proeverijen en lessen. Het Zwitserse transportmuseum in Luzern organiseert ook hun Swiss Chocolate Adventure. Aanwezigheid is beschikbaar tegen een vergoeding van CHF 16. Daarnaast exploiteert Lindt een aantal fabrieken en cafés in de populairste toeristische bestemmingen van Zwitserland. Vind winkels in de buurt met behulp van hun interactieve kaart.

Ten of Switzerland's best chocolate makers

 

TOBLERONE: de beste chocolademaker van Zwitserland
Toblerone is mijn favoriete Zwitserse chocolade vanwege de smakelijkheid en de lange houdbaarheid in de mond. Deze Zwitserse chocoladereep met een driehoekige vorm is uitgevonden door Theodor Tobler en zijn neef in 1908. Het is veilig om te zeggen dat Toblerone een van de beste Zwitserse chocolademerken is die er zijn, en elke hap is een bron van pure vreugde.

Wanneer je een Toblerone consumeert, blijft de smaak enkele minuten in je mond hangen nadat de chocolade is gesmolten vanwege de uitstekende kwaliteitscomponenten. Pure Zwitserse melk, honing en enkele van de beste grondstoffen van over de hele wereld worden gebruikt in hun creaties.

De driehoekige vorm van Toblerone wordt vaak verondersteld te zijn geïnspireerd door de Matterhorn-piek. Als je een chocoholic bent, wil je deze Zwitserse klassieker proberen. De heerlijke smaak van Zwitserse melk, boordevol natuurlijke honing, de fijnste chocolade en stukjes nougat van amandel, zullen je smaakpapillen doen ontwaken.

De LUZERNE CHOCOLATIER is Max Chocolatier
Als je op zoek bent naar de beste chocolaatjes in Luzern, Zwitserland, ga dan naar Max Chocolatier. Dit bedrijf is opgericht in 2009 en sindsdien is de reputatie gestaag gegroeid. Het Zwitserse chocoladebedrijf Max Chocolatier is nog maar een paar jaar oud, maar heeft al veel aandacht getrokken door het gebruik van hoogwaardige lokale ingrediënten en nauwgezette aandacht voor detail.

Door hen bereide chocolaatjes zijn bekend in Zwitserland, omdat ze volledig natuurlijk en handgemaakt zijn. De herfst brengt kastanjetruffels, terwijl de zomer verse bessen en steenvruchten in hun gelei brengt.

NESTLE Nestlé, gevestigd in Vevey, is een van ’s werelds meest herkenbare voedsel- en drankbedrijven. Meer dan 80 landen over de hele wereld worden bediend door de producten van dit bedrijf. Ondanks hun welverdiende reputatie als toonaangevende producent van Zwitserse chocolaatjes, produceren ze ook een breed scala aan andere culinaire producten, zoals babyvoeding, huisdiervoeding, medicinale voeding, snacks, koffie en ontbijtgranen.

Melk, puur, fruit en noten zijn allemaal verkrijgbaar bij Nestle. Hun chocolade wordt over de hele wereld geprezen en aanbeden vanwege zijn zachtheid en intensiteit van smaak.

De Zwitserse stad Zürich, SPRUNGLI
Als u op zoek bent naar de beste chocolaatjes in Zürich, Zwitserland, hoeft u niet verder te zoeken dan Sprungli. Gelegen op het kruispunt van de Bahnhofstrasse en de Paradeplatz in Zürich, werd dit historische Zwitserse zoetwarenbedrijf opgericht in 1859. Elke dag maken ze met de hand chocolaatjes, truffels en pralines.

Tot op de dag van vandaag zet Sprüngli zich in voor het produceren van hoogwaardige goederen uit de beste grondstoffen. Een doos truffels is een geweldige manier om een ​​breed scala aan verrukkelijke zoetigheden te proeven. Kunstmatige kleuren, smaken of conserveermiddelen worden in geen van hun producten gebruikt. Felchin uit Schwyz, een van ’s werelds grootste cacaoverwerkers, verwerkt de cacao van Sprüngli. Hun warme chocolademelk voldoet echter jammerlijk niet aan de verwachtingen.

Ten of Switzerland's best chocolate makers truffels

BROC CHOCOLADEFABRIEK MAISON CAILLER
Maison Cailler is het oudste chocoladebedrijf van Zwitserland. Het beste is dat de kwaliteit van hun originele chocolaatjes in de loop van de tijd niet verslechterd is. Kwalitatief kan de chocolade van Maison Cailler zich meten met de beste Belgische premiummerken.

Een rondleiding door de chocoladefabriek Maison Cailler is de beste optie als u meer wilt weten over Zwitserse chocolaatjes.

In de eerste helft van deze zelfgeleide tour van 90 minuten door een Zwitserse chocoladefabriek leer je over de oorsprong van chocolade in Europa en hoe deze door de Zwitsers is ontwikkeld. Voor degenen die meer willen weten over chocoladeproductie, zijn er audiogidsen beschikbaar.

De hoogwaardige componenten die nodig zijn om chocolaatjes te maken, zijn gemakkelijk zichtbaar via de zintuigen van geur, aanraking en smaak. Aan het einde van de reis wacht de all-you-can-eat chocoladeproefkamer op toeristen.

Chocolade van  DU RHONE – Genève
Wil je weten waar je terecht kunt voor de beste Zwitserse chocolade? Als het gaat om de beste chocolaatjes in Genève, Zwitserland, verslaat niemand Du Rhone Chocolatier. Sinds 1875 is deze chocoladewinkel in Genève een plaatselijke favoriet. Cacaobonen die in Zuid-Amerika en West-Afrika worden verbouwd, zijn de enige die worden gebruikt om hun zeer smaakvolle chocolaatjes te maken.

Ook wordt er een workshop chocolade proeven aangeboden door Du Rhone Chocolatier. Tijdens de les krijgen bezoekers een rondleiding door de chocoladestreek en de geschiedenis van Du Rhône. Ik wil graag dat je drie van de meest populaire chocolaatjes probeert, Coline, praline Imperial en Mocca Glace, die allemaal prijzen hebben gewonnen voor hun kwaliteit. De laatste is gemaakt met behulp van een geheime formule die al meer dan een eeuw wordt doorgegeven.

LADERACH
Het is een van ’s werelds meest prestigieuze chocolademerken. Sinds 1962 is Läderach de grootste chocoladewinkel van Zwitserland. Ze staan ​​bekend om hun “FrischSchoggi” (verse chocolade) blaffen en sjieke bonbons, die populair zijn bij klanten. Hun witte chocolade met frambozen en bramen is een must om te proberen.

In Bilten kunt u op eigen gelegenheid een rondleiding volgen door de stappen die komen kijken bij het maken van Zwitserse chocolade. Het is erg leuk, vooral als je het met kinderen doet. Aan het einde van de procedure is er een live presentatie van hoe Läderach-pralines worden vervaardigd.

Läderach is een van de best verkochte chocolaatjes van Zwitserland. Geschenken en souvenirs worden ook goed bediend door deze winkel. U zult niet teleurgesteld zijn door de heerlijke smaak van Läderach, ondanks de prijs.

GENVE AUER CHCOLATIER
Na een lange rij Auer-chocolatiers werd de achternaam Auer aan het bedrijf gegeven ter ere van de oprichter. Ze zijn zonder twijfel een van de populairste chocolademerken van Zwitserland. Er zijn meer dan 50 soorten en soorten beschikbaar, van verrukkelijke pralines tot sublieme truffels. Hun met chocolade omhulde amandelen hebben wereldwijd bekendheid gekregen.