Waar kan ik infrarood verwarming kopen?

Infrarood verwarming wordt steeds populairder als een milieuvriendelijker verwarmingssysteem. Bovendien is het geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen. Het is ook een levensvatbare optie als toevoeging aan een bestaand ontwerp.

Gezien de stijgende kosten van aardgas en de groeiende populariteit van gasloze verwarming, zal ook in de toekomst veel vraag zijn naar elektriciteit voor verwarmingsdoeleinden. Het gebruik van infrarode stralen om voorwerpen te verwarmen is de weg van de toekomst. Maar waar vind je een infrarood verwarming van hoge kwaliteit?

Infrarood verwarming

Klanten willen graag meer weten over de leveranciers van infrarood verwarmingspanelen die op de markt zijn. Wat zijn de beste systemen om te gebruiken, en welke IR panelen zijn het minst effectief?

De vraag naar infrarood verwarming is in een alarmerend tempo toegenomen. Daardoor is een grote markt ontstaan. Een oproep waar uitstekende leveranciers hun activiteiten verplaatsen. Partijen die zich al gevestigd hebben in de wereld van de infraroodtechniek. Helaas zijn sommige leveranciers op deze markt uit op snel geld verdienen door verwarmers te verkopen die van mindere kwaliteit zijn.

Op welke eigenschappen moet je letten bij de aankoop van een infrarood verwarming?

Helaas is de term “infrarood verwarming” in Nederland nog niet gestandaardiseerd en niet door een handelsmerk beschermd. Er is geen kwaliteitskeurmerk te vinden. Als gevolg daarvan zijn er veel bekende leveranciers, zoals HeatXL, maar er zijn ook veel twijfelachtige fabrikanten op de markt.

Om de eenvoudige reden dat het een lucratieve markt is. Er zijn andere kachels te koop die als infrarood kachels in de handel gebracht worden, maar niet aan de eisen voor deze categorie voldoen.

Deze zogenaamde infrarood kachels voldoen ondanks hun naam niet aan de veiligheidsvoorschriften. Afgezien daarvan zenden ze heel weinig of geen infrarode straling uit. Bovendien zijn ze niet duurzaam en efficiënt, en voldoen ze inderdaad niet aan de behoeften en eisen van de klant.

Het is beter om geen slechte investeringen te doen. Noteer daarom van tevoren de plaats waar je een infrarood verwarming wilt kopen. Bezoek de showroom, vraag om advies, en vergelijk de verschillende leveranciers met elkaar.

Het verdient de voorkeur nu een kleine extra investering te doen, zodat je nog vele jaren van de warmte en de voordelen kunt profiteren.

Garantie en kwaliteitscertificaten

Infrarood panelen hebben 25 tot 30 jaar garantie, afhankelijk van het model. De duur van de garantie die leveranciers op hun producten geven varieert.
Bedenk dat de garantie zowel betrekking heeft op elektronische bedieningselementen, zoals schakelaars of geïntegreerde thermostaten, als op mechanische bedieningselementen. Deze garantie is meestal iets korter dan de garantie op het paneel.

Bij het doorzoeken van de selectie ir verwarmers kun je in de gaten houden of de leverancier gecertificeerd is voor het volgende:

– De voorzorgsmaatregelen voor de elektrische veiligheid

– Het veilige niveau van blootstelling aan elektromagnetische velden

– Milieuvoorschriften en -normen

TÜV en KEMA zijn de certificatie-instellingen die aan deze eisen voldoen.

CE markeert een verklaring van de fabrikant dat het warmtepaneel voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen van de Europese Unie. Het CE logo vind je op het typeplaatje van een infrarood verwarmingstoestel. Denk eraan dat CE labels, vooral op Aziatische invoer, vervalst of veranderd kunnen worden.

Hun infrarood verwarmingstoestel zal in de EU niet verkocht worden tenzij deze verklaring wordt verstrekt. Degelijke fabrieksgaranties wijzen op de hoge kwaliteit van de materialen die in het produktieproces gebruikt worden. Vergeleken met andere organisaties stellen TÜV en KEMA strengere en uitgebreidere veiligheids- en kwaliteitseisen.

Geschikte leveranciers onderscheiden zich door hun vermogen om contractuele verplichtingen na te komen en een uitstekende klantenservice te bieden als je later vragen hebt of moeilijkheden ondervindt.

Made in Europe is synoniem met superieure kwaliteit.

Infrarood verwarmingspanelen van hoge kwaliteit dragen het globale kwaliteitsmerk “Made in Europe” en garanderen superieure prestaties. HeatXL ir-verwarmers worden in Europa gemaakt, en niet in een Aziatisch land, zoals bij de meeste concurrenten.

Het Made in Europe label op infraroodpanelen geeft aan dat bij de productie hoogwaardige materialen gebruikt werden en dat de infraroodverwarmers met grote zorg afgewerkt werden.

Voor ze de fabriek verlaten worden alle producten aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen. Als je een infrarood verwarming van HeatXL koopt, krijg je standaard twee tot vijf jaar garantie. Behalve de garantie kun je ook een uitstekende en betrouwbare service verwachten.

De infrarood panelen gaan lang mee en zijn kosteneffectief in gebruik. Hoewel de aankoopprijs iets hoger ligt, krijg je een product van hoge kwaliteit dat je vele jaren zult kunnen gebruiken.

De investering is snel terugverdiend door het efficiënte energieverbruik en het feit dat er geen onderhoudskosten aan een infrarood paneel verbonden zijn.

De aanschaf van infrarood verwarmingsapparatuur

Door je verwarmingssysteem te moderniseren kun je op de lange termijn zowel geld als energie besparen. Bovendien kun je gasloze verwarming overwegen. Als het om elektrisch verwarmen gaat, is een infrarood verwarming de beste optie. Je merkt misschien ook dat er infrarood panelen in je kamer aanwezig zijn.

Ze zijn eigentijds en plat, en nemen daardoor weinig plaats in. Je kunt je oude, smerige en stinkende radiatoren wegdoen en ze in plaats daarvan vervangen door mooie, goed ontworpen infraroodpanelen.

De inrichting van je badkamer, keuken of woonkamer zal altijd goed passen bij je smaak en voorkeuren. Infrarood panelen verfraaien de esthetiek van elke kamer. Infrarood panelen zijn er in verschillende vormen, maten, en wattages. Ze kunnen ook gemakkelijk in de kamer verborgen worden als je dat verkiest, omdat ze zo klein zijn.

Het gebruik van infrarode stralen om voorwerpen te verwarmen is de toekomstgolf. Er zullen in de nabije toekomst geen nieuwe installaties van centrale verwarmingsketels op gas meer komen. Je wilt toch niet nog meer CO2 aan de atmosfeer toevoegen? Het gebruik van infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen is, zonder twijfel, buitengewoon milieubewust.

Een infrarood verwarming kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met behulp van een calculator kun je uitrekenen hoeveel geld je elk jaar op je verwarmingskosten zult besparen. Natuurlijk kan een adviseur je een warmteberekening geven die specifiek op je omstandigheden is afgestemd.

Bron: Infrarood Verwarming