Waarschuwingen voor luchtaanvallen worden door Google uitgerold

De oorlog in Oekraïne is nog steeds aan de gang, en Google rolt een functie voor Android uit waarvan het hoopt dat die de mensen die in het land wonen zal helpen om veilig te blijven. De regering van Oekraïne verzocht Google een waarschuwingssysteem voor luchtaanvallen op Android telefoons te installeren, en het bedrijf werkte met de regering samen om dit te bereiken. Als aanvulling op de bestaande waarschuwingen voor luchtaanvallen zegt Google dat de functie gebaseerd is op de informatie van de regering aan bewoners van het getroffen gebied.

Google

Volgens de meest recente update van een blogbericht heeft Google aangekondigd dat het het merendeel van zijn commerciële activiteiten in Rusland heeft opgeschort, waarin gedetailleerd wordt ingegaan op de stappen die het neemt om Oekraïne te helpen. Adverteren voor alle in Rusland gevestigde entiteiten, Google Cloud aanmeldingen, betalingen op de meeste diensten, en YouTube monetization functies voor Russische kijkers behoren tot de functies die worden ingeschakeld. Voorlopig zijn gratis internetdiensten zoals YouTube, Gmail, en Google Search nog steeds beschikbaar in Rusland.

Vanaf vandaag kunnen hoteleigenaars in de buurlanden van Oekraïne op hun bedrijfsprofiel aangeven of ze vluchtelingen met korting of gratis onderdak bieden. Bedrijven kunnen informatie over diensten en hulp die ze aan Oekraïense vluchtelingen verlenen op het bedrijfsprofiel op Google Search en hun website plaatsen.

Een Google campus in Warschau is ook ter beschikking gesteld aan niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die juridische en psychologische hulp verlenen aan vluchtelingen. Eerder had Google soortgelijke steun aangekondigd aan niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) in Slowakije, Roemenië en Hongarije en een toezegging van $ 10 miljoen aan plaatselijke organisaties in Polen die vluchtelingen helpen.

Tussen die twee gebeurtenissen ontdekte Google’s Threat Analysis Group activiteit van de hacking groepen FancyBear en Ghostwriter, die banden zouden hebben met respectievelijk Rusland en Wit-Rusland. Het team gaf eerder deze week details over de bedreigingen vrij om mensen in de beveiligingsgemeenschap en degenen die het risico lopen het doelwit van cybercriminelen te worden, daarvan bewust te maken.

Bovendien beweert het bedrijf dat het voldaan heeft aan een richtlijn van de EU die voorschrijft dat Russische, door de staat gefinancierde media websites uit de zoekresultaten in de getroffen regio verwijderd moeten worden. Volgens het bedrijf verwijdert het ook meer Russische media apps uit Google Play.

NO WAR