Wat is de functie van een Windmolen

Een windwijzer is een apparaat dat roteert in reactie op windsnelheid en -richting. Het heeft een horizontaal kruis dat de windrichtingen vertegenwoordigt. De windrichting wordt aangegeven door de windwijzer. Noord, oost, west of zuid zijn allemaal opties. De decoratieve windwijzers geven meestal niet de kracht of intensiteit van de wind aan. Om de windsnelheid te meten, moet een windvaan zijn uitgerust met een anemometer.

Een windvaan is niet symmetrisch opgebouwd. Dit betekent dat het oppervlak van het voorste deel kleiner is dan dat van het achterste deel. Als de wind waait, vangt het grootste deel de meeste wind. Daardoor beweegt dat deel van het lichaam in de richting van de wind. Het kleinste deel, meestal een pijl of de kop van een haan, wijst dan in de richting van de wind. Een windwijzer die symmetrisch is gebouwd, draait gewoon rond.

Veel boerderijen hebben een windwijzer op de nok van een schuur. Daar komt het grappige weerwoord “De beste windmeter is de koe, hij staat altijd met de rug naar de wind” vandaan. We hoeven niet meer naar de koeien te kijken omdat we onze eigen windwijzer kunnen maken.

windmolen windhaan windwijzers

Windmolen Tuin

Wilt u een windwijzer voor in de tuin? U kunt dan terecht op Allewindwijzers.nl. Wij maken decoratieve windwijzers van sterke materialen. Hierdoor zijn ze niet alleen bestand tegen wind, maar ook tegen weersinvloeden. Hoogwaardig RVS, koper of staal. Windwijzers met een paard, een heks, een kat met een muis, een vliegtuig of een tuinman zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Allewindwijzers.nl is gespecialiseerd in alle soorten windwijzers, die door hun verfijnde vormgeving en minimale details stuk voor stuk ware kunstwerken zijn. Allewindwijzers.nl biedt drie soorten windwijzers om uit te kiezen:
– Deco-design: de deco-design windwijzer voor de tuin is een verzameling unieke rustieke windwijzers die worden geleverd met een kompasroos en staaf.
– 3D design koper: De serie bestaat uit handgemaakte 3D windwijzers van rood koper.
– 3D-roestvrijstalen design: windwijzers van hoogwaardig roestvrij staal zijn onderhoudsvrij. Uiteraard wordt alles met de hand gemaakt en met de hand geleverd, ook de windroos.

Ouderwetse windmolen

Een windhaan is het meest traditionele ontwerp, maar waar komt deze windwijzer vandaan? De haan was een heidens defensief symbool. Hij kraait aan het begin van een nieuwe dag. Elke dag verdrijft de haan de duisternis en verwelkomt op deze manier het licht. Afgezien van het aankondigen van de komst van een nieuwe dag, staat de haan ook voor waakzaamheid. De haan zit bovenop een toren of een kerk en houdt de mensen beneden in de gaten. Als hij in gevaar is, kraait hij. Daarom zie je vaak een weerhaan op een kerktoren.

Naast windwijzers maken we ook stijlvolle windmolens. Een molen in de tuin is een mooie blikvanger en een aanvulling op de windwijzer. Traditionele windmolens zijn gemaakt van roestvrij staal, staal of koper en draaien prachtig in de wind.

Een molen kan in de tuin of border geplaatst worden, of in een stevige pot. De molen is afgewerkt met decoratieve elementen. Denk bijvoorbeeld aan een vogel, een zonnestelsel of een bloem. De speelsheid en mobiliteit van een molen maken deze items uniek en daarmee een waardevolle toevoeging aan de tuin.

Zo is onze schommelbalans een uniek ontwerp met drie zwaluwen die op een roterend element zitten en elkaar in balans houden. Het maakt niet uit waar de wind vandaan komt, want deze windmolen is prachtig vanuit elke hoek. De zwaluwmolen is met zijn hoogte van 140 cm een ​​aanwinst voor elke tuin.

De bron van dit artikel Windmolen is afkomstig van Allewindwijzers.nl