Wat is het proces van infraroodverwarming?

Infrarood verwarming is de nieuwe manier van verwarmen die zowel elektrisch als economisch efficiënt is. De infrarood verwarming maakt gebruik van geavanceerde infraroodtechnologie om het huis efficiënt te verwarmen. Deze manier van verwarmen vermindert jouw energieverbruik aanzienlijk. In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen kan infrarood verwarming je tot 50% besparen op de jaarlijkse elektriciteitsrekening.

Het installeren van een infraroodpaneel is een snel en ongecompliceerd proces. Infrarood verwarming bepaart niet alleen geld op elektriciteit, maar besparen ook geld op onderhoud en installatie. Omdat een IR paneel geen onderhoud nodig heeft, bespaart je jaar na jaar geld op deze kosten. Kortom, met infrarood verwarming kunt je flink besparen op de totale stookkosten.

 Wat is het proces van infraroodverwarming?

Infrarood verwarming heeft het voordeel dat ze opvallen in jouw kamer. Ze zijn modieus. Geen lelijke en stinkende radiatoren meer in huis; geniet in plaats daarvan van een verbluffend infraroodbeeldpaneel! Ir-panelen zijn zowel geur- als geurloos.

In vergelijking met een traditioneel verwarmingssysteem is een infraroodpaneel een nieuwe verwarmingsmethode. In de laatste wordt de lucht verwarmd. De warme luchtstroom houdt je lekker warm. Aan de andere kant werkt Infrarood verwarming volgens dezelfde principes als de zon. Infraroodstralen verwarmen de objecten in de kamer zoals de zonnestralen de aarde verwarmen.

Je voelt meteen de ongelooflijke warmte op je huid. Langere hittegolven worden uitgezonden door een infrarood verwarmingspaneel, ook wel C-straling genoemd. De infrarode warmtestralen zijn vergelijkbaar met de zonnestralen, maar bevatten geen schadelijke UV-stralen.

Langgolvige infraroodstraling reflecteert vrijwel overal. Denk aan het meubilair, de muren en de vloer. Maar iedereen in de kamer is opgewarmd. Uiteraard wordt de hele ruimte aangenaam aangenaam en warmt snel op.

Denk aan de zon die naar binnen schijnt en de muren en meubels verwarmt. Door de verwarming van de muren stijgt de kamertemperatuur nog meer.

Infrarood verwarming worden aangedreven door elektriciteit die wordt omgezet in warme, onschadelijke infrarood C-stralen. Het vermogen en het materiaal van het paneel bepalen de maximale temperatuur. De temperatuur van een luchtwandpaneel ligt tussen de 100 en 120 graden Celsius. Plafondpanelen worden warm en bereiken temperaturen tot 190 graden Celsius.

Infrarood verwarming wordt snel warm

De opwarmtijd voor infraroodverwarming is beknopt. De warme stralen zijn direct voor je beschikbaar. Ze kunnen in slechts 8 tot 15 minuten worden verwarmd, afhankelijk van het materiaal, de grootte en het vermogen van het paneel.

Door hun korte opwarmtijd zijn onze panelen ideaal voor kortstondige kamerverwarming, bijvoorbeeld tijdens de eerste herfstdagen.

Je hoeft het grootste deel van de dag de verwarming niet aan te zetten. ’s Nachts is het echter vaak te koud binnen. De ketel aanzetten voor die paar uur is een beetje prijzig. Bovendien is het niet duurzaam.

Is je huis goed geïsoleerd? Infrarood verwarming is ideaal voor deze situatie omdat ze een ruimte snel kunnen verwarmen. De infrarood verwarming zal dan nog beter presteren.

Het gebruik van infraroodwarmte heeft tal van voordelen. Een daarvan is dat je milieubewust bent omdat je groene stroom gebruikt.

Nog beter, gebruik infraroodverwarming die wordt aangedreven door elektriciteit die wordt opgewekt door jouw zonnepanelen op het dak. Dit betekent dat CO2 niet meer wordt uitgeschakeld. Je bent milieubewust, gezond en duurzaam.

Een ander voordeel is dat infrarood verwarming zowel geruisloos als geurloos is. Er zullen geen tikkende radiatoren zijn die onaangename geuren afgeven. De enorme hitte is het enige waardoor je merkt dat er een infrarood verwarming aan staat.

Voor jouw gemak staan ​​hieronder nog meer voordelen opgesomd

Er is geen CO2-uitstoot.

De luchtkwaliteit is verbeterd.

Er zijn geen zwevende stofdeeltjes.

De temperatuurverdeling is gelijkmatig.

Efficiënt en langdurig.

Er zijn geen onderhoudskosten.

Installatie is snel en duidelijk.

Schimmel groeit niet op gipsplaten.

Je Smart Home-systeem zorgt voor controle.

De opwarmperiode is kort.

Mooie en opvallende beeldpanelen.

Er is een breed scala aan uitvoeringen beschikbaar, waaronder een infraroodspiegel en een beeldpaneel.

Bron: Infrarood Verwarming