Zonneschermen en Screens besparen energie

Ramen zijn een essentieel onderdeel van je huis, en als je het aanzicht van je huis ingrijpend wilt veranderen, zijn ramen een uitstekende plaats om te beginnen. Waarom zou je dan kiezen voor Rolluiken, screens en zonneschermen? In vergelijking met traditionele gordijnen bieden Rolluiken, screens en zonneschermen een overvloed aan voordelen. Om te beginnen zijn de rolluiken, screens en zonneschermen verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, die karakter aan je woning geven. Ze kunnen ook een extra laag privacy en veiligheid bieden door de inhoud van je huis te verbergen.

Screens gebruiken om de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt te regelen 

Met screens heb je meer controle over de hoeveelheid licht die je kamer binnenkomt, omdat ze gebruikt kunnen worden om het hele raam te bedekken of slechts een deel ervan, afhankelijk van je wensen. In andere ruimten, zoals de woonkamer, de keuken en het thuiskantoor, is natuurlijk licht gewenst omdat het goed is voor je algehele welzijn. Screens geven overdag goed zicht naar buiten, maar belemmeren de inkijk naar binnen en voorkomen hinderlijke schitteringen, functioneert prima als zonwering.

Bron foto: BAB zonwering

Meer Privacy 

Hoezeer mensen ook naar privacy verlangen, ze hebben ook natuurlijk licht in hun huis nodig om goed te kunnen functioneren. Met Screens kun je twee vliegen in één klap slaan door ze te combineren. De privacy die door Screens geboden wordt kan onvergelijkbaar veel belangrijker zijn dan die van andere opties zoals gordijnen. Bijna iedereen heeft wel eens in zijn leven door de vensterblinden gegluurd om te zien wie er voor de deur staat voor hij er op afloopt. Als je door een gordijn kijkt, kun je opgemerkt worden. 

Donkerkleurige verduisterende rolgordijnen zijn er in verschillende stijlen en kleuren. Overweeg de aanschaf van top-down Screens als je de grootst mogelijke privacy wilt. Met deze Screens kun je alles bedekken, zodat er natuurlijk licht binnenvalt en je toch de gewenste privacy behoudt. Verduisterende Rolluiken zijn de beste optie voor mensen die volledige privacy nodig hebben. Ze blokkeren volledig alle licht. Het is mogelijk dat je bang bent dat deze Rolluiken afbreuk zullen doen aan de esthetiek van je kamer, maar dat is niet het geval. Je kunt nog steeds mooie rolluiken of screen in je huis laten installeren en genieten van de privacy die je wenst. Rolluiken verhogen uw huiselijk comfort. Naast zonwering bieden ze daarbij ook extra veiligheid en maken het huis een minder aantrekkelijke prooi voor inbrekers.

Rolluiken hoeven niet langer beperkt te blijven tot grauwe patronen en grauwe kleuren, zoals vroeger het geval was. Tegenwoordig zijn Rolluiken verkrijgbaar in een breed scala van stijlen en kleuren, zodat je met verschillende combinaties kunt experimenteren om de perfecte look voor je woonkamer, keuken, of badkamer te bereiken.

Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens voor ramen die energie besparen

Het raam is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het warmteverlies in de kamer. Jaloezieën helpen je niet alleen geld te besparen op je energierekeningen in de winter, maar ze helpen je ook de temperatuur van je kamers op peil te houden. Raam afdekking in de verschillende soorten  werken als een barrière tussen de ramen en de buitenwereld. Lucht is door zijn dichtheid een slechte warmtegeleider. Het beschermt je huis tegen de winterkou en maakt het eenvoudig om een kamer met weinig moeite te verwarmen. In de zomer houdt de lucht de hitte van buiten tegen om het huis binnen te dringen, waardoor het eenvoudig is het huis koel en behaaglijk te houden.

Bron: zonwering den haag