Zwangerschap pijn in de onder- en bovenrug

Tijdens de zwangerschap kan rugpijn een van de meest slopende aandoeningen zijn. Zwangerschapsgerelateerde lage rugpijn komt vaak voor bij sommige vrouwen, terwijl zwangerschapsgerelateerde hoge rugpijn vaker voorkomt bij anderen. Voor uw eigen welzijn volgen hier enkele antwoorden.

Zwangerschap kan al in de eerste week van de bevalling rugpijn veroorzaken. Er zijn gelukkig uitzonderingen op deze regel. Het komt vaak voor dat zwangere vrouwen last hebben van rugpijn tussen de 19 en 25 weken zwangerschap. Na 25 weken is uw buik aanzienlijk gegroeid en zult u de effecten van het extra gewicht beginnen te voelen.

Zwangerschapsrugpijn kan worden behandeld als u op de hoogte bent van de opties die voor u beschikbaar zijn. Anders gezegd, je wilt niet dat je rug tijdens je zwangerschap pijnlijk en ontstoken is. Wat kunt u tijdens de zwangerschap doen om rugpijn te bestrijden en hoe kunt u deze verlichten?

Zwangerschap rugpijn

Een verkeerde houding is een veelvoorkomende oorzaak van zwangerschapsgerelateerde hoge rugpijn. Met andere woorden, je wordt zwaarder omdat je maag steeds groter wordt. Zwangerschapsgerelateerde pijn in de bovenrug wordt veroorzaakt door het uithollen van uw rug en de resulterende spanning op het bovenste deel van uw rug.

Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang dat u uw houding in de gaten houdt terwijl u in verwachting bent. Zeker als je al een bolle buik hebt! Lang in één houding blijven zitten is slecht voor je gezondheid. Is je baan er een waarbij je veel moet zitten? Zorg er daarna voor dat je een comfortabele stoel hebt om te werken. Rugpijn kan worden verlicht door een kussen of steun in uw rug te leggen.
Let op je houding als je vaak staat. Ga zo rechtop mogelijk staan ​​en neem een ​​pauze als u moe begint te worden van langdurig staan. Comfortabele schoenen zijn een essentieel onderdeel van een goede houding. Vermijd ten koste van alles hoge hakken, omdat ze een goede houding in de weg staan.

Verkeerd tillen kan bij zwangere vrouwen rugpijn tussen de schouderbladen veroorzaken. Het wordt ook niet aanbevolen om te tillen tijdens de zwangerschap. Ga altijd op uw knieën zitten als u iets moet optillen. Het belang van het opvolgen van de waarschuwingen van uw lichaam kan niet worden overschat. Je rug kan je vertellen dat het een pauze nodig heeft als je hard hebt gewerkt. Dus geniet van deze vrije tijd.

Zwangerschapsoefeningen voor rugpijn

Tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap hebben vrouwen meer kans op rugpijn. Als je constant pijn hebt, is er niets frustrerender dan dat. U kunt een paracetamol nemen, maar dit geeft slechts tijdelijk verlichting. Er zijn ook een aantal oefeningen voor zwangere vrouwen met hoge rugpijn die ongemak kunnen helpen verlichten. We hebben er drie voor je uitgezocht. Door deze oefeningen regelmatig uit te voeren, kunt u uw rugpijn verlichten terwijl u zwanger bent.

Rekken van de ribben en onderrug

Ga op je rechterzij liggen met je knie gebogen en je linkerbeen op een kussen terwijl je dit doet. Maak een links-naar-rechts rotatie van het bovenlichaam en breng je linkerschouder naar het bed. Je heupen en benen moeten onbeweeglijk blijven. Denk eraan om diep adem te halen terwijl u zachtjes draait en uitrekt. Zwangerschapsoefeningen moeten aan beide zijden van het lichaam worden gedaan. Doe dit gedurende één minuut, drie keer per dag. Deze oefening rekt je bovenrug en schouders, maakt je spieren losser en maakt het makkelijker voor je om te slapen.

Rekken bij de voordeur

Als je voor een open deuropening in je huis staat, plaats je ellebogen tegen de deur. Het is belangrijk om uw ellebogen 90 graden gebogen te houden en uw armen in een hoek van 90 graden. Leun een beetje naar voren, zodat je borst en bovenrug iets meer langwerpig aanvoelen. Doe dit gedurende één minuut, drie keer per dag.
Deze rugpijn zwangerschapsoefening helpt je om weer rechtop te zitten en voelt ook nog eens prettig aan voor je rug.

Een ball-and-wall squat

Voor deze oefening heb je een bal nodig! Leun tegen een muur met je benen op schouderbreedte uit elkaar terwijl je de oefenbal in de holte van je rug houdt. Bereid je voor om te gaan zitten door je knieën te buigen. Je hele gewicht ligt op je voeten. Zorg ervoor dat je knieën niet verder komen dan je tenen. Om enig ongemak in uw knieën te verminderen, verruimt u uw houding. Herhaal deze oefening 20 keer per dag, drie keer per dag, voor de duur van je zwangerschap. Dit versterkt de kern en de bilspieren, die belangrijk zijn voor de algehele conditie.

De bron van dit artikel is hoge rugpijn zwangerschap van Cryless. Cryless heeft oplossingen voor de zwangere vrouw.